12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Procesul lui Marian Oprişan, în dosarul Căprioara, amânat din nou

UPDATE. Procesul lui Marian Oprişan, în dosarul Căprioara, amânat din nou

UPDATE 14:07: Magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca au amânat din nou, joi, pronunțarea sentinței în cazul președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan, vicepreşedinte al PSD, trimis în judecată de DNA în iunie 2006, pentru fapte de corupție, informează Mediafax.

UPDATE: Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprișan, acuză procurorul de caz de "punere a presiunii" pe instanța ce judecă procesul în care este inculpat, transmite Agerpres.

Oprișan califică decizia procurorului de caz "de a da un comunicat de presă referitor la trimiterea în judecată a experților din dosarul aflat înainte de pronunțare" drept "un nou episod de punere a presiunii pe instanța de fond și de apel" în dosarul în care președintele CJ este judecat la Cluj-Napoca.

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, află, joi, sentinţa în dosarul Căprioara, în care este judecat pentru corupţie.

Citeşte şi: Dosarul "Căprioara": O înţelegere între două contabile, descoperită de procurorii DNA

La începutul lunii iunie 2006, Marian Oprişan a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Alături de el, au mai fost inculpaţi şi vicepreşedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcţiei Economice, Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Stenograme în dosarul Căprioara al lui Marian Oprișan

Procurorii susţin că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat banii viraţi de Ministerul Transporturilor, pentru lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, unor firme neeligibile. Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la "Căprioara" şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila "Rucăr" şi "Hanul dintre Vii", situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei. 

Citeşte şi: UPDATE. "Căprioara" lui Oprişan, la final. Verdictul, amânat o săptămână

În 2006, când Oprişan a fost deferit justiţiei, DNA spunea că Judecătoria Focşani este cea competentă pentru a soluţiona cauza. În 14 noiembrie 2007 însă, magistraţii de la Judecătoria Focşani au dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, pentru refacerea urmăririi penale.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă