15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMarian Vanghelie află, miercuri, dacă scapă de arest

Marian Vanghelie află, miercuri, dacă scapă de arest

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, afla, miercuri, dacă rămâne în arest preventiv sau va primi o măsură mai blândă. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție analizează contestaţia edilului împotriva deciziei prin care i-a fost prelungit arestul preventiv.

În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis, pe 9 aprilie, ca averile lui Marian Vanghelie şi a iubitei acestuia, Oana Mizil, să fie puse sub sechestru, asta potrivit declaraţiilor date de avocatul lui Vanghelie.

Citește și: Sechestru pe averea lui Marian Vanghelie și a Oanei Mizil

„S-a dispus instituirea măsurii asiguratorii, respectiv pe sechestru celor implicaţi în acest caz. Astfel, toate proprietăţile deţinute de Marian Vanghelie şi de Oana Mizil au fost puse sub sechestru”, a declarat avocatul Cristian Ene.

Primarul Marian Vanghelie este arestat preventiv fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în dosarul pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Citește și: Marian Vanghelie, la închisoare pentru încă 30 de zile

Vanghelie ar fi primit  20% (în total, peste 88 milioane de euro, în ultimii opt ani) din contractele publice alocate firmelor apropiatului său Dumitru Marin, arestat in septembrie 2014. Dumitru a făcut denunț, ca de altfel si alte persoane din anturajul lui Vanghelie, între care și avocatul Doru Giugula, suspect în dosar. 

O parte din mita luată de Vanghelie a fost dată pe cumpărare de semnături pentru listele electorale ale PSD, pentru publicitate la televiziuni, pentru renovarea și întreținerea sediilor PSD.

Cele mai citite

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă