15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialMehedinţi: Trei sârbi, prinşi în timp ce traversau Dunărea cu barca

Mehedinţi: Trei sârbi, prinşi în timp ce traversau Dunărea cu barca

Trei cetăţeni sârbi care intenţionau să treacă ilegal frontiera cu o barcă pe Dunăre au fost reţinuţi de un echipaj al Politiei de Frontiera din Mehedinţi, relatează Mediafax.

Bărbaţii au declarat că intentionau să participe la sărbătoarea religioasă a Rusaliilor care avea loc în localitatea Ostrovul Mare.

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II se aflau în timpul serviciului de supraveghere a frontierei de stat, când au observat, pe direcţia localităţii Ostrovul Mare, judetul Mehedinti, o barcă pescărească sârbă care intenţiona să intre în apele teritoriale ale României.

Citeşte şi: Arad: 74 de migranţi ascunşi într-un automarfar, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii au monitorizat ambarcaţiunea, astfel că au observat că în aceasta se află trei persoane, care au coborât pe malul românesc al Dunării.

“Echipajul Poliţiei de Frontieră a luat măsura reţinerii şi identificării persoanelor în cauză şi au stabilit că aceştia se numesc A. Lubce, în vârstă de 67 de ani, A. Mile, în vârstă de 48 de ani, şi D. Djunic, în vârstă de 42 de ani; toţi din Republica Serbia. La controlul ambarcaţiunii, poliţiştii de frontieră au găsit cinci lansete de pescuit, o trusă de pescuit, un motor cu rezervor de bezină şi trei vâsle”, se arată într-un comunicat de presă al Sectorului Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Citeşte şi: Un turc și un sirian, cercetați pentru trafic de migranți, arestaţi preventiv

Pe numele celor trei persoane a fost întocmit dosar penal, pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, iar in baza acordurilor de frontieră, după terminarea cercetărilor, acestea au fost predate autorităţilor de frontieră sârbe. Potrivit poliţiştilor, infracţiunea respectivă este pedepsită cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între şase luni şi trei ani.

Cele mai citite

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...

Irina Begu, calificată în turul al treilea la Roma

Irina Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1000 de la Roma, după ce franţuzoaica Oceane Dodin a abandonat...

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...
Ultima oră
Pe aceeași temă