15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMihail Vlasov, trimis în judecată pentru DARE de mită. Cum voia avocatul...

Mihail Vlasov, trimis în judecată pentru DARE de mită. Cum voia avocatul să pună mâna veniturile Registrului Comerțului

Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, în prezent avocat în baroul Iași, Mihail Vlasov, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru dare de mită. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, pe 26 februarie 2013, Vlasov, în calitate de  președinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României (C.C.I.R), i-a solicitat unui membru al Parlamentului României (deputat) să îi susțină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali și activitatea de înregistrare în registrul comerțului”, potrivit unui comunicat DNA. 

Vlasov a solicita acest lucru deoarece umărea să influențeze adoptarea unui act normativ prin care  Camera de Comerţ şi Industrie  a României (CCIR) să poată prelua Oficiului Naţional al  Registrului Comerţului. Scopul determinant  al  acestui  demers legislativ îl reprezenta  controlarea veniturilor obţinute din activitatea desfăşurată de Registrului Comerţului.

Citește și: Mihail Vlasov, urmărit penal într-un dosar nou

În schimbul susținerii proiectului de lege,  Mihail Vlasov, în calitatea sa de președinte al Colegiului de conducere al Camerei Naționale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, că îl va numi în funcția de arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Deputatul respectiv era membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților, comisie permanentă competentă să avizeze propunerile legislative, înainte  ca acestea să fie supuse votului în plen.

Astfel, în baza înţelegerii anterioare, Mihail Vlasov a pus pe ordinea de zi a şedinţei din data de 6 martie 2013 a Colegiului de conducere al C.C.I.R cererea deputatului de acordare a funcţiei de arbitru, a supus votului membrilor colegiului şi a votat alături de aceştia numirea deputatului respectiv în funcţia de arbitru în cadrul  Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă C.C.I.R.

Citește și: Șantajul lui Vlasov: „N-aș vrea să sufere și copiii altuia”

În rechizitoriu se arată că numirea în funcția de arbitru se făcea la propunerea președintelui Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României, deținută de Mihail Vlasov, în baza depunerii unui dosar ce cuprindea documente relevante și în urma adoptării  unei decizii de către Colegiul de Conducere al C.C.I.R., de asemenea condus de inculpatul Mihail Vlasov, acesta având o mare influență asupra celorlalți membri, care aprobau propunerile președintelui, fără a solicita lămuriri sau a formula obiecțiuni.

Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă