18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialMircea Băsescu, cercetat sub control judiciar. Sentința este DEFINITIVĂ

Mircea Băsescu, cercetat sub control judiciar. Sentința este DEFINITIVĂ

Mircea Băsescu va fi cercetat sub control judiciar, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Magistrații Curții de Apel Constanța au decis definitiv înlocuirea arestului la domiciliu cu o măsură mai blândă, informează Mediafax.

Mircea Băsescu are interdicția de a părăsi județul Constanța.

Citește și: Instanța respinge testul poligraf în dosarul Mircea Băsescu

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au cerut, săptămâna trecută, Tribunalului Constanţa, înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Instanţa a admis solicitările acestora, însă decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanța.

Astfel, Mircea Băsescu nu are voie să părăsească județul Constanța și să se apropie sau să comunice cu participanţii la comiterea infracţiunilor şi cu martorii din dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. La rândul său, Marian Căpățână nu poate părăsi municipiului Bucureşti și nu se poate apropia de participanţii la comiterea infracţiunilor şi de martorii din dosar.

De asemenea, cei doi trebuie să se prezinte la instanţă ori de câte ori sunt chemați, să informeze instanţa cu privire la schimbarea locuinţei și să se prezinte la organele de poliţie desemnate cu supravegherea lor.

”În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive”, a dispus Tribunalul Constanța.

Citește și: Nouă mărturie în cazul Mircea Băsescu. Câţi bani ar fi primit de la familia lui Bercea Mondial

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au făcut mai multe solicitări pentru a fi judecaţi sub control judiciar, de fiecare dată cererile acestora fiind respinse de instanţă.

În 9 ianuarie 2015, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au solicitat la Tribunalul Constanţa revocarea măsurii arestului la domiciliu, respectiv înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

În 14 ianuarie, Tribunalul Constanţa a decis ca Mircea Băsescu să rămână în arest la domiciliu, dar i-a permis să meargă la lucru două zile săptămânal. Procurorii au contestat decizia, însă două zile mai târziu Curtea de Apel Constanţa a respins contestaţia procurorilor DNA.

Cele mai citite

Reorganizarea Termoficării în București: Soluția Firea

Contextul Problemei Termoficării în Capitală Problema furnizării apei calde și căldurii în București persistă de ani de zile, iar una dintre soluțiile propuse constant este...

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...

Construirea unui loc de parcare la Brașov costă 20.000 de euro, anunță primarul

Construirea unui singur loc de parcare etajat, în Brașov, costă 20.000 de euro, a anunțat primarul municipiului, Allen Coliban. Primarul municipiului Brașov s-a referit la...
Ultima oră
Pe aceeași temă