16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialDOCUMENTE. Nicuşor Constantinescu s-a ales cu un nou dosar penal. Reacția baronului...

DOCUMENTE. Nicuşor Constantinescu s-a ales cu un nou dosar penal. Reacția baronului de Constanța

UPDATE: Fostul președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, a declarat, marți, că va depune plângere penală împotriva inspectorului Agenției Naționale de Integritate, relatează Mediafax.

Citește și: Reacția lui Nicușor Constantinescu, după ce DNA a deschis un nou dosar penal pe numele său

”Nu mi s-a solicitat oficial un punct de vedere, deci sesizarea inspectorilor ANI e abuzivă și ilegală! Aceleași acuzații se regăsesc în D 200, pentru care am fost arestat abuziv în februarie. Pot fi cercetat de două ori pentru aceleași acuzații?”, a spus Constantinescu.

————-

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, s-a ales cu un nou dosar penal după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a reclamat la DNA pentru conflict de interese, se arată într-un comunicat al ANI.

În urma evaluării, au rezultat indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, întrucât, în perioada exercitării funcției, Constantinescu Nicușor Daniel a încheiat prin atribuire directă un contract de prestări servicii și 10 acte adiționale, semnate între C.J. Constanța și S.C. CONPRESS HOLDING S.R.L. În baza contractului, asociații acestei societăți comerciale au obținut un folos patrimonial, în valoare de 2.404.913,24 Lei (aprox. 556.260,16 Euro). Constantinescu Nicușor Daniel a deținut în cadrul S.C. CONPRESS HOLDING S.R.L. calitatea de asociat (23 mai 1994 – 04 aprilie 2002) și funcția de administrator (03 – 04 aprilie 2002), fiind asociat cu Strutinsky Gabriel Sorin, Ciocoiu Sanda, Cârciog Mihail Gheorghe, persoane fizice cu care este asociat și în prezent în cadrul altor societăți comerciale“, se arată în comunicatul ANI.

De asemenea, ANI a mai stabilit că, în contextul evenimentului “Centura de Aur”, organizat în Constanța, în perioada 4-8 septembrie 2013, Consiliul Judeţean, prin președintele Nicuşor Constantinescu, a încheiat cu agenția de turism SC Icar Tours Constanţa SRL un contract-cadru de comercializare a pachetelor de servicii turistice. “Astfel, prin încheierea acestui contract, s-a creat un folos patrimonial, în valoare de 22.000 lei, în favoarea SC Xenoti SRL, societate comercială ce a asigurat, cu ocazia evenimentului menționat, servicii de cazare la Complexul «Flora» din Mamaia, și în cadrul căreia Constantinescu Nicușor Daniel deține calitatea de asociat. Anterior, în anul 2007, SC Icar Tours Constanţa SRL a încheiat cu SC Xenoti SRL – Complex «Flora» Mamaia un contract de prestări servicii hoteliere pe durată nedeterminată. Astfel, pentru efectuarea plăților, Constantinescu Nicușor Daniel, în calitate de Președinte al CJ Constanța și ordonator principal de credite, a semnat documentele financiar-contabile constând în cinci ordonanțări de plată, două angajamente bugetare și două propuneri de angajare“, mai susţine ANI.

ANI a mai stabilit şi că Nicuşor Constantinescu a folosit informațiile referitoare la bugetul CJ Constanţa și serviciile ce urmează a fi achiziționate, acestea nefiind publice, în scopul obținerii sumei de 2.404.913,24 lei (echivalentul a aproximativ 556.000 de euro) pentru asociații firmei Conpress Holding SRL Constanța, societate care aparține acelorași persoane cu care președintele CJ Constanța se află în relații de asociere și colaborare în ultimii cinci ani, în mai multe societăți comerciale.

 

ştire în curs de actualizare

Cele mai citite

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...
Ultima oră
Pe aceeași temă