11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialO rețea specializată în fraudarea societăţilor de asigurare, destructurată la Dâmbovița

O rețea specializată în fraudarea societăţilor de asigurare, destructurată la Dâmbovița

O rețea specializată în fraudarea societăţilor de asigurare, ai cărei membri întocmeau în fals documente privind accidente rutiere şi cereau apoi despăgubiri, a fost destructurată de poliţiştii din Dâmboviţa, anchetatorii stabilind că prejudiciul în acest caz ajunge la 175.000 de euro.

”Poliţiştii de la Combaterea infracţiunilor economico-financiare au ridicat şi audiat, miercuri, 18 persoane într-un dosar privind activitatea unei grupări infracţionale specializată în fraudarea societăţilor de asigurări”, informează IGPR într-un comunicat de presă.

Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în acest caz, urmând să fie prezentate, joi, Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011-2013, mai multe persoane ar fi înscenat accidente rutiere prin întocmirea de acte în fals, pe baza cărora ar fi fost întocmite şi avizate documente de daună, beneficiind astfel de despăgubiri în cuantum de peste 175.000 de euro.

Cei doi bărbaţi reţinuţi, în vârstă de 38, respectiv 41 de ani, sunt cei care ar fi falsificat documentele în baza cărora au fost încasate ilegal primele de asigurare.

Conform unor surse apropiate anchetei, unul dintre cei doi pentru care poliţiştii cer arestarea preventivă este patronul unei agenţii de turism din Târgovişte.

Coi convingeau şoferi, între care şi taximetrişti, să declare că au fost implicaţi în accidente rutiere şi prezentau companiilor de asigurare alte autovehicule avariate în alte împrejurări sau care fuseseră cumpărate cu avarii. Anchetatorii au stabilit că au fost situaţii în care acelaşi autoturism avariat a fost prezentat mai multor societăţi de asigurare-reasigurare şi s-au încasat în mod ilegal bani pentru reparaţii.

Poliţia continuă cercetările în acest caz.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă