12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialO tânără abandonată şi-a găsit mama după 28 de ani

O tânără abandonată şi-a găsit mama după 28 de ani

O tânără din judeţul Mehedinţi, abandonată de către tatăl său într-un orfelinat din Braşov pe când avea vârsta de un an, a reușit să își găsească mama după 28 de ani cu ajutorul poliţiştilor, informează Mediafax.

Poliţia Braşov a fost sesizată în 3 noiembrie de o femeie în vârstă de 29 de ani, din judeţul Mehedinţi, care i-a rugat pe poliţişti să îi găsească mama, iar în cursul zilei de marţi aceasta a fost găsită în judeţul Vrancea.

"În urma investigaţiilor şi verificărilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov, ieri (marţi – n.r.) s-a reuşit găsirea în judeţul Vrancea a mamei, în vârstă de 51 ani, care îşi căuta de asemenea fiica. Poliţiştii au finalizat astfel cu succes cercetările în acest caz, prin reîntregirea unei familii după 28 de ani", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar şef Liviu Naghi, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Poliţiştii braşoveni au început căutările pornind de la evidenţele Maternităţii Braşov şi de la centrul de plasament unde fata a crescut, iar după o lună a fost găsită mama acesteia, acum în vârstă de 51 de ani, în judeţul Vrancea. În 1986, un braşovean şi-a abandonat fetiţa de doar un an la un orfelinat din oraş. Deşi pe certificatul fetiţei erau trecute numele ambilor părinţi, în urma unui conflict conjugal, bărbatul a abandonat copilul la orfelinat, susţinând că nu este al său.

Din acel moment, niciunul dintre părinţi nu a mai luat vreodată legătura cu fata. Mama fetei a divorţat şi a plecat cu ceilalţi copii pe care îi avea în judeţul Vrancea, iar în prezent are încă opt copii din mai multe căsătorii.

După ce a crescut, fata a plecat din centrul de plasament din Braşov şi a ajuns în judeţul Mehedinţi, unde este căsătorită şi are, la rândul său, patru copii. Atât fiica, cât şi mama, care s-au revăzut marţi după 28 de ani, au preferat să-şi păstreze anonimatul.

Cele mai citite

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Dan Podaru și-a depus oficial candidatura pentru Primăria Sectorului 1

Dan Podaru, fost consilier local PNL, a anunţat, joi, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al Sectorului 1 din partea Partidului Ecologist...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă