21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialOLT. O bandă de spărgători de locuințe a băgat spaima în locuitorii...

OLT. O bandă de spărgători de locuințe a băgat spaima în locuitorii orașului Potcoava

Potcoava – comuna transformată în oraș, în anul 2004, cu străzi pline de gropi și  gunoaie, dar cu taxe demne de orice așezare urbană, se confruntă acum cu o nouă problemă. De ceva vreme, o bandă de hoți a băgat groaza în locuitori. Și s-au specializat și hoții. Nu mai fură găini și rațe. Acum fură electrocasnice, electronice și bani. 

Hoții din Potcoava dau lovitură după lovitură. Își aleg victimele din rândul persoanelor în vârstă dar înstărite, oameni cunoscuți în fosta comună, despre care hoții cred probabil că au averi impresionante. Se uită după casele care au geamuri termopane, deoarece acestea sunt mai ușor de deschis.

Mai mult, își aleg momentul în care victimele sunt plecate pentru o perioadă mai lungă de timp de acasă, astfel că spargerile se desfășoară în liniște, uneori noaptea. Pentru a căuta mai bine, hoții aprind chiar și lumina. Nu-i sperie ideea că ar putea fi prinși. Anul trecut și anul acesta, banda a dat spargere după spargere, uneori sfidând poliția orășenească. Ce au furat? Ce le-a picat în mână. Bani, obiecte electrocasnice electronice muzicale. 

Multe din obiectele furate au fost descoperite, fie la ghenele de gunoi, fie pe câmp. În unul dintre cazuri, o spargere comisă la început de an, la casa unei pensionare, hoții au răvășit toată casa, pentru ca într-un final să plece cu un televizor imens, pe care abia l-au putut scoate pe geam. Poliția a făcut cercetări. După mai multe zile au găsit televizorul aruncat pe un câmp. Și asta pentru că hoții probabil aflaseră între timp că banda televizorului nu era tradusă în limba română, iar victima anunțase deja toate birourile de depanare despre existența unui astfel de obiect. 

Citește și: Nu-i mai sperie nimic. Foarte multe spargeri de locuințe se comit ziua. Cum să scăpăm de hoți

De altfel, deși prejudiciile înregistrate în aceste cazuri sunt mici, numărul spargerilor de locuințe din orașul Potcoava este în creștere, iar cel al cazurilor soluționate, mic. Potrivit datelor furnizate de IPJ Olt, ”la nivelul Poliției orașului Potcoava, în anul 2015, au fost înregistrate 16  infracțiuni de furt din locuințe, față de 14 în anul 2014, și au fost soluționate 7. În primele 2 luni ale anului 2016, au fost înregistrate 6 infracțiuni de furt din locuinţe, faţă de o faptă înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut, și a fost soluționată una”.

De asemenea, în anul 2015, la nivelul I.P.J. Olt, au fost înregistrate 636 infracțiuni de furt din locuinţe, faţă de 702 fapte în anul 2014, iar în primele 2 luni ale anului 2016, au fost înregistrate 108 infracțiuni de furt din locuinţe, faţă de 118 fapte înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. 

Potcoava este un oraș foarte mic. Conform ultimului recensământ efectuat în 2011, populaţia oraşului Potcoava se ridică la 5.743 de locuitori. 
 

Cele mai citite

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă