15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialOperațiune de AMPLOARE în Franța: Cel puțin 500 de romi, EVACUAȚI

Operațiune de AMPLOARE în Franța: Cel puțin 500 de romi, EVACUAȚI

Aproximativ 500 de persoane au fost evacuate, miercuri, de autorităţile franceze din oraşele Grenoble şi Paris, informează Mediafax.

O tabără de romi a fost evacuată din oraşul Grenoble, din vestul Franţei, în cursul zilei de miercuri, la ordinul primăriei.

Tabăra este cunoscută sub numele de “Esmonin”, fiind formată în prezent din aproximativ 300 de persoane. Evacuarea a fost anunţată la jumătatea lunii mai de către primarul ecologist al oraşului Grenoble, Eric Piolle, care a garantat “siguranţa populaţiei” faţă de “reţelele mafiei” care s-au dezvoltat în Grenoble.

Citește și: Nouă operaţiune de evacuare a unei tabere de romi în Franţa

“Nu putem rezolva aceste probleme lăsând lumea în această stare, ca să revină la taberele anilor 1960”, a declarat miercuri primarul Piolle.

El a atras atenţia asupra “condiţiilor inumane” din tabăra de romi de la Grenoble, precizând că primăria încearcă să găsească metode alternative pentru relocarea membrilor acesteia, printre care alocarea unor case mobile a căror capacitate de găzduire să fie de 50 de persoane. Câteva dintre famiile de romi au fost deja relocate în lunile anterioare, a mai adăugat Piolle.

Tabăra “Esmonin” s-a stabilit în centrul comercial Grand Place din Echirolles, suburbie a oraşului Grenoble, numărând până de curând în jur de 400 de membri, dintre care 200 de mineri, creând conflicte puternice cu localnicii timp de mai multe luni.

Citește și: Treisprezece romi evacuaţi dintr-o biserică, în Franţa

Tot miercuri, a fost evacută o altă tabără formată din aproximativ 200 de imigranţi în arondismentul al XVIII-lea din Paris.

Cei mai mulţi dintre aceştia sunt cetăţeni din Eritreea şi Sudan.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă