12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialOvidiu Tender, audiat la DNA

Ovidiu Tender, audiat la DNA

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost chemat, marţi, la la DNA, pentru a da declaraţii, atât în dosarul în care a făcut un denunţ împotriva Alinei Bica, cât şi în cazul plângerii sale vizând faptul că ar fi fost înşelat la cumpărarea unui avion, informează Mediafax.

"Mi s-a furat un avion în urmă cu câţiva ani, am făcut un denunţ penal şi am venit să continuăm investigaţia. Mi l-a luat vânzătorul american. Un vânzător american, având piloţii lui, mi l-a luat înapoi şi nu a mai dat niciun semn de viaţă. Sub pretextul că îl duce la o verificare tehnică, mi l-a luat", a spus Tender, la ieşirea de la DNA.

Citeşte şi: Tender, la ieşirea de la DNA: Sunt bucuros de arestarea Alinei Bica

Întrebat dacă a dat declaraţii în dosarul în care a făcut un denunţ împotriva Alinei Bica, legat de o mită pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-şef al DIICOT, sub formă de acţiuni, printr-un intermediar care s-a adresat iniţial soţului Alinei Bica, Ovidiu Tender a spus că nu a fost citat în această cauză.

Întrebat dacă i-a cerut Alinei Bica să îl ajute să scape de pedeapsă, Tender a răspuns: "Dumneaei s-a oferit să mă aresteze, dacă vă duceţi bine aminte".

Întrebat dacă i-a dat mită Alinei Bica, prin intermediari, Ovidiu Tender a răspuns: "Nu, nu, este o greşeală".

Citeşte şi: Răsturnare de situație în dosarul Alinei Bica: Ovidiu Tender a făcut denunț împotriva fostei șefe DIICOT

Denunţul împotriva Alinei Bica, legat de o mită pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-şef al DIICOT, sub formă de acţiuni, printr-un intermediar, a fost înaintat de Tender procurorilor DNA, vineri, prin avocatul său, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Alina Bica este cercetată într-un nou dosar, disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzată, printre altele că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Rafo-Carom.

În acest dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis, sâmbătă, mandate de arestare preventivă pentru Alina Bica, Dorin Cocoş, fiul său Alin Cocoş, Adriean Videanu şi Florentin Mihăilescu.

Tender a făcut plângerea în cursul anului 2010 la Parchetul instanţei supreme, reclamând faptul că a încheiat cu societatea Toyo Motor şi cu alte persoane private un contract de leasing ce avea ca obiect cumpărarea unui avion. Valoarea contractului a fost de 15 milioane de dolari, sumă din care s-ar fi achitat mai mult de jumătate din bani.

Potrivit plângerii, Ovidiu Tender nu ar fi primit avionul pentru care a plătit mai bine de opt milioane de dolari. Avionul ar fi fost adus în ţară la scurt timp după încheierea contractului, dar, din cauza faptului că nu s-au făcut documentele de transport şi de înregistrare la Registrul Aviaţiei, "avionul a plecat". Dosarul a ajuns între timp la DNA.

Tender a fost audiat şi luni, la DNA, el precizând atunci că a venit în cazul furtului avionului şi că nu a fost chemat pentru a da declaraţii după ce a făcut un denunţ împotriva Alinei Bica, dar că se bucură de arestarea acesteia.

În acest scop, omul de afaceri i-a dat lui Mihăilescu documente din dosar, pe care acesta să le consulte împreună cu Bica. În schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihăilescu şi Bica un teren, fostul ofiţer de Poliţie judiciară primind şi bani pe card. În cele din urmă, în decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat în dosarul Carom la 11 ani şi patru luni de închisoare, decizia nefiind însă definitivă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă