18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPercheziţii în București și Argeș la psihiatri suspectați de internări fictive pentru...

Percheziţii în București și Argeș la psihiatri suspectați de internări fictive pentru bani

Poliţiştii fac percheziţii, marţi, în Bucureşti şi Argeş, la cabinete medicale şi la locuinţele unor psihiatri suspectaţi de luare de mită şi fals, după ce ar fi internat fictiv 288 de persoane, care voiau să primească certificate pentru pensie de invaliditate, de la care primeau câte 500 de lei, informează Mediafax.

Percheziţiile sunt făcute de ofiţerii Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea Parchetului Înaltei Curtţi de Casație și Justiție, la trei cabinete medicale din municipiul Piteşti şi la cinci locuinţe ale suspecţilor.

Citește și: Peste 150 de percheziții la evazioniști. La cât se ridică prejudiciul

Anchetatorii vor duce la audieri 83 de persoane, într-un dosar în care procurorii Parchetului instanţei supreme fac cercetări în cazul unor medici specialişti psihiatri şi altor persoane, pentru fapte de luare şi, respectiv, dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune.

De asemenea, vor fi puse în executare ordonanţe de ridicare silită a unor înscrisuri de la două instituții publice din municipiul Pitești, se arată într-un comunicat comun al Parchetului instanţei supreme şi Direcţiei Generale Anticorupţie.

Procurorii au stabilit că medicii internau fictiv persoane, de la care luat câte 500 de lei, pentru a putea astfel să le elibereze documente medicale care confirmau încadrarea în grad de invaliditate, deşi, în realitate, acestea nu sufereau de afecţiunile trecute în fişele medicale.

Citește și: Percheziţii în Bihor și în Arad, la traficanţi de migranţi

“Cauza priveşte comiterea unor infracţiuni de luare de mită săvârşite de doi medici din cadrul unui centru de sănătate din municipiul Piteşti, care în schimbul unor sume de bani sau altor foloase emiteau documente medicale cu diagnostice fictive, folosite pentru obţinerea unor pensii pentru invaliditate”, se arată în comunicat citat.

Cei doi medici ar fi fost sprijiniţi de patru asistente medicale, acestea fiind cercetate pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită.

“Cercetările efectuate până în prezent au evidenţiat faptul că, în intervalul aprilie – iunie 2015, 288 de persoane au beneficiat de internare în scopul întrunirii condiţiilor de încadrare în grad de invaliditate”, a precizat Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Medicii şi asistentele ar fi produs prejudicii Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), atât prin cheltuirea nejustificată a sumelor alocate pentru internare, cât şi prin faptul că persoanele beneficiare ale diagnosticelor nereale primeau necuvenit pensie de invaliditate.

Cele mai citite

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă