9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. FOTO+VIDEO. 4.000 de persoane, la parada de Ziua Națională. Peste 2.700...

UPDATE. FOTO+VIDEO. 4.000 de persoane, la parada de Ziua Națională. Peste 2.700 de militari români și străini au defilat în Piața Constituției

UPDATE 12.34: Peste 4.000 de persoane au asistat la parada militară organizată de Ziua Națională, care s-a încheiat după aproximativ o oră și jumătate, potrivit Mediafax.

Citește și: Discursul lui Iohannis cu ocazia Zilei Naționale

UPDATE 11.15. Parada de 1 Decembrie a început, în jurul orei 11.15, cu prezentarea Gărzii de Onoare preşedintelui Traian Băsescu şi intonarea imnului naţional al României.

”Deșteaptă-te,române” a fost interpretat de corul academic “Divina Armonie”, acompaniat de orchestrele reunite ale Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale, Muzicii Militare a Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” şi Muzicii Militare a Diviziei 1 infanterie „DACICA”.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/e228e8e9279e4c109d1d26f54fd16f54/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Şeful statului se află în tribuna oficială, la distanţă de premierul Victor Ponta, care este încadrat de vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Preşedintele României a fost huiduit în momentul în care a ajuns în Piaţa Constituţiei, dar şi în momentul în care a primit Garda de Onoare, conform Mediafax.

Citește și: Familia regală face o călătorie simbolică cu trenul pentru a marca Ziua Națională

La paradă mai participă preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, Şeful Statului Major al Armatei, Ştefan Dănilă, precum şi reprezentanţi ai Armatei, Jandarmeriei, şi ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, parlamentari.

Vremea rea din Capitală a schimbat programul paradei de Ziua Națională. În deschiderea paradei, era planificat ca un elicopter MI-17 să survoleze Piața Constituției cu drapelul național, care acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza ninsorii. De altfel, toate avioanele care urmau să zboare deasupra Bucureștiului au rămas la sol.

Peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI şi SPP participă, luni, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.

Militarilor români li se vor adăuga şi detaşamente de militari din Franţa, Polonia, Republica Moldova, Turcia şi Statele Unite ale Americii.

În 2014 parada se desfăşoară în Piaţa Constituţiei, după ce Arcul de Triumf a intrat într-un proces de reabilitare şi reparaţii. Evenimentul este programat să înceapă la ora 11.00.

Pe timpul intonării Imnului Naţional al României, în semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Regimentului 30 Gardă ,,Mihai Viteazul”.

Corul Academic “Divina Armonie”, acompaniat de orchestrele reunite ale Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale, Muzicii Militare a Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul şi Muzicii Militare a Diviziei 1 infanterie ”DACICA”, va interpreta Imnul Național.

Primul bloc de defilare al Armatei României va fi reprezentat de detaşamentul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din Brigada 2 Infanterie “ROVINE”.

La defilare, Franța va fi reprezentată de un detaşament format din 30 de militari francezi ai Regimentului 40 Artilerie.

În premieră, cu ocazia Zilei Naționale a României va defila în Piața Constituției Garda de Onoare a Armatei Republicii Moldova.

Forţele armate poloneze vor fi reprezentate de un detaşament din Batalionul Gărzii de Onoare.

La paradă va defila, de asemenea, un detaşament al Statelor Unite ale Americii, compus din puşcaşi marini dislocaţi la baza militară de la Mihail Kogălniceanu în cadrul Forţei de Rotaţie a Mării Negre. Aceştia sunt supranumiţi „Lorzii războiului” şi fac parte din Batalionul 2 al Regimentului 2 Puşcaşi Marini din Baza Lejeune.

Prin fața asistenței, va defila și detaşamentul Republicii Turce aparţinând Brigăzii 66 Infanterie Mecanizată, care, din 2005, este parte integrantă a Forţei de Reacţie Imediată a Alianţei Nord- Atlantice.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă