20.7 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul Piedone, REŢINUT de procurori în dosarul clubului Colectiv, află sâmbătă dacă...

Primarul Piedone, REŢINUT de procurori în dosarul clubului Colectiv, află sâmbătă dacă va fi arestat

UPDATE sâmbătă 10.29: Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, află, sâmbătă, dacă va fi arestat. 

—-

UPDATE 22.45: Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost reţinut vineri seară, pentru 24 de ore. La ieșirea din sediul DNA, Piedone a avut o declaraţie foarte scurtă: “Am încredere în justiţie”. 

Alte două subordonate ale fostului primar au fost reținute, după audieri.

UPDATE 19.45: Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost pus sub acuzare, de DNA, în dosarul cu privire la autorizația de funcționare a clubului Colectiv.

Piedone este urmărit penal pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

„Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost pus sub acuzare, de DNA, în dosarul cu privire la autorizația de funcționare a clubului Colectiv. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei Sectorului 4 Bucureşti, în urma cărora reprezentanţii S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei”, se arată într-un comunicat al DNA.

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost audiat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru modul în care Primăria a acordat autorizația de funcționare a clubului Colectiv. DNA a preluat, joi, ancheta, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa. Dosarul vizează acuzaţiile de abuz în serviciu și fals intelectual. 

Vineri, DNA a extins acuzațiile în dosarul incendiului din clubul Colectiv, după ce a preluat o parte din cauză de la Parchetul instanței supreme. Astfel, procurorii anticorupție efectuează cercetări și asupra Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, pe care îl suspectează de neîndeplinire sau îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu. 

Totodată, la DNA au fost audiați, vineri, patronii clubului, aflați în arest preventiv, precum și contabila localului. 

Citește și: UPDATE. DNA începe în forță cercetările la clubul Colectiv. Acuzațiile aduse ISU și Primăriei Sectorului 4

Totodată, la Parchetul General, este audiat, vineri după-amiază, unul din patronii firmei care a furnizat artificiile la club

Miercuri, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, și-a anunțat demisia, după protestul a zeci de mii de oameni, și după ce, anterior, a emis un comunicat în care susținea că Primăria Sectorului 4 nu avea atribuții în efectuarea unor controale la club, deși instituția emisese autorizația de funcționare a localului. 

Primăria Sectorului 4 a transmis, printr-un comunicat, marți, că eliberarea autorizației de funcționare a clubului Colectiv nu era condiționată de emiterea prealabilă a autorizației de prevenire și stingere a incendiilor. 

Atunci, Piedone a spus că își asumă vina morală pentru producerea tragediei și că motivul pentru care a ieșit în spațiul public cu declarații privind actele clubului ” nu a fost pentru ca să îmi salvez pielea, ci dorința de a clarifica lucrurile cât mai repede, de a informa publicul despre documentele firmei care deținea Clubul Colectiv, din punct de vedere al competențelor Primăriei Sectorului 4”. 

 

Totodată, Piedone anunțase, în timpul protestului de marți, că va construi un monument dedicat victimelor incendiului din Colectiv, lucru care a atras indignarea manifestanților. 

Tot marți, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi poliţiştii au ridicat de la Primăria Sectorului 4 mai multe avize şi acte legate de firma care deţine Clubul Colectiv. Incendiul din Clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că a fost permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a localului, precum și a desfășurării unui foc de artificii în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, a arătat PICCJ. 

Cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu – au fost arestați pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.  

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

NATO, alături de Estonia după incidentul de la graniţa cu Rusia

NATO și-a exprimat solidaritatea cu Estonia în urma unui incident recent la granița cu Rusia, a anunțat vineri secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens...

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi s-a angajat să permită trecerea asistenţei umanitare în Fâşia Gaza

Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a promis, într-o discuție cu președintele american Joe Biden, să permită trecerea ajutoarelor umanitare în Fâșia Gaza prin punctul...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...
Ultima oră
Pe aceeași temă