17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialPolițistul care a băgat în COMĂ un sportiv arădean a fost arestat

Polițistul care a băgat în COMĂ un sportiv arădean a fost arestat

Polițistul care a rănit grav un sportiv din Arad a fost arestat preventiv, duminică,  pentru tentativă de omor. De asemenea, conducerea Poliției Județene a decis suspendarea din funcţie și cercetarea acestuia, informează Mediafax.

Astfel, agentul Claudiu Dărăbuț, de la Poliția Rutieră Arad, a fost prezentat judecătorilor, care au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru tentativă de omor, potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Avocatul polițistului a depus deja contestație la măsura impusă, contestație care urmează a fi judecată la Curtea de Apel Timișoara.

Citește și: Sportiv din Arad, în comă după o altercație cu un polițist

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Arad, Ovidiu Liber, a declarat că agentul a fost suspendat din funcție și față de acesta s-a început cercetarea pe linie internă.

Potrivit anchetatorilor, în imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video al localului în care a fost atacat sportivul Alex Băltean se vede că polițistul l-a lovit cu pumnul imediat ce a intrat în local. Băltean a vrut să treacă pe lângă masa la care se afla agentul, dar acesta s-a ridicat brusc și l-a lovit în față cu pumnul. Sportivul a ieșit imediat din local, dar polițistul l-a urmat și i-a mai aplicat o lovitură, moment în care poloistul a căzut și s-a rănit la cap, el fiind găsit de medicii sosiți într-o baltă de sânge.

Apropiați ai sportivului afirmă că acesta este încă în stare de comă, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara.

Incidentul a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un local din centrul municipiului Arad, dar și în afara acestuia.

Astfel, Alex Băltean, membru al unei echipe locale de polo și instructor de înot la un club de sport, a fost implicat într-o altercație cu un polițist de la Poliția Rutieră Arad. Sportivul a suferit o fractură craniană și a fost transportat la Spitalul Județean Arad, de unde a fost transferat imediat, în stare de comă, la un spital din Timișoara.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, sâmbătă seară, în urma unor audieri, reținerea pentru 24 de ore a agentului Claudiu Dărăbuț, de la Poliția Rutieră Arad, care ar fi autorul agresiunii asupra sportivului Alex Băltean, de 23 de ani.

Procurorii spun că polițistul a recunoscut că a avut o altercație cu sportivul, ambii fiind sub influența alcoolului. Cei doi nu se cunoșteau, dar sportivul cunoștea persoane din anturajul polițistului, care se aflau împreună cu agentul într-un local din centrul Aradului.

Polițistul i-a aplicat victimei câteva lovituri succesive cu pumnul, atât în local, cât și în stradă. Unele dintre scenele violente au fost surprinse de sistemul de supraveghere video al localului, imaginile fiind vizionate de către anchetatori.

Procurorii spun că polițistul era în timpul liber în momentul comiterii faptei, el fiind cercetat pentru tentativă de omor.

Cele mai citite

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

S-a lansat primul model dedicat limbii române pentru inteligența artificială de tip ChatGPT

O echipă de cercetători români a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii române, ce poate fi folosit pentru...

Festivalul de artă stradală de la Buzău devine internațional. Sunt așteptați peste 20.000 de oameni

Peste 20.000 de oameni sunt așteptați la festivalul de artă stradală de la Buzău, care, la ediția din anul 2024, devine un eveniment internațional. Festivalul...
Ultima oră
Pe aceeași temă