21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialPrefectul Capitalei: Hingherii agresați să depună plângeri penale

Prefectul Capitalei: Hingherii agresați să depună plângeri penale

Prefectul Capitalei, Paul Petrovan, a declarat, miercuri, într-o ședință comună cu Primăria Capitalei, Poliția și Jandarmeria, că toate acţiunile Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) trebuie să fie înregistrate, iar hingherii agresaţi trebuie să depună plângeri penale.

Paul Petrovan a participat la şedinţa ce a avut loc miercuri la sediul Primăriei Capitalei, în care au fost stabilite măsuri pentru ca programul privind gestionarea câinilor fără stăpân să continue în Bucureşti, informează Mediafax.

Citește și: UPDATE. Răzvan Băncescu, șeful ASPA, implicat într-un scandal cu iubitorii de animale după un accident rutier

"Toate acţiunile să fie înregistrate. Toţi hingherii agresaţi să depună plângeri penale, iar organele de anchetă să-şi facă datoria în ritm rapid. Trebuie reacţionat astfel încât oamenii să fie protejaţi", a declarat prefectul Capitalei, citat într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Cu ocazia acestei şedinţe, oficialii Poliţiei şi Jandarmeriei Capitalei, Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi ai ASPA au stabilit un mod de informare şi de operare, care să le permită să intervină în cel mai scurt timp în cazul problemelor în acţiunile echipelor de hingheri.

Citește și: Oprescu, după scandalul dintre hingheri și ONG-iști: Programul de prindere a câinilor continuă

Reprezentanţii instituţiilor participante au concluzionat că, deşi normele metodologice ale legii câinilor fără stăpân (Legea 258/2013) sunt suspendate, temeiul legii există, ceea ce înseamnă că programul de gestionare a câinilor fără stăpân se poate derula fără probleme, potrivit municipalităţii.

Citește și: Hingheri şi membri ai unor ONG-uri, audiaţi de poliţişti după un scandal în Capitală

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a convocat această şedinţă, a declarat, miercuri, că reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei Locale şi ASPA au stabilit măsuri pentru ca programul privind gestionarea câinilor fără stăpân să continue în Bucureşti, edilul apreciind că "democraţia nu înseamnă dezordine publică".

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...
Ultima oră
Pe aceeași temă