12 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele CJ Iași, Cristian Adomniței, sub CONTROL JUDICIAR

Președintele CJ Iași, Cristian Adomniței, sub CONTROL JUDICIAR

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, va fi cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este suspectat  pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual. Decizia Curții de Apel Iași este definitivă, informează Mediafax.

Judecătorii au hotărât însă că acesta nu va putea să își exercite profesia și să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta de care este acuzat, prin urmare el nu va putea reveni la șefia Consiliului Județean, de unde este suspendat.

Citește și: Cristian Adomniţei, SUSPENDAT din funcţia de preşedinte al CJ Iaşi

Magistrații Curții de Apel Iaşi au decis să revoce și intedicția de a părăsi țara pe care o stabilise în primul termen Tribunalul Iași, Cristian Adomniței putând părăsi teritoriul țării pe perioada cercetării sale sub control judiciar.

Adomniţei a primit și interdicția de a se apropia sau de a comunica direct sau indirect cu inculpații din dosar – Carmen Irimesc, Teodora Jinga, angajatele CJ Iași, și Letiția Popa, care deține firma LASER CO SRL, dar nici cu ceilalți suspecți sau martori din dosar.

În cazul în care președintele CJ Iași nu respectă interdicțiile impuse de către instanță, controlul judiciar poate fi înlocuit cu o măsură preventivă mai aspră.

În 19 mai, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a fost suspendat din funcţie, printr-un ordin al prefectului judeţului Iaşi, Dan Cârlan, pe durata cât acesta este arestat la domiciliu.

Citește și: PSD Iaşi, acuzații la adresa liderului PNL Iași: Adomniţei a politizat, în mod aberant, ”o dramă sentimentală”

Președintele Consiliului Județean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, cercetat pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual, a fost plasat în arest la domiciliu în urma unei decizii a Curții de Apel Iași, care a dispus aceeași măsură și pentru angajatele CJ Iași, Teodora Jinga și Carmen Irimescu, precum și pentru Letiţia Popa, administrator al Laser CO SRL, decizia instanței fiind definitivă.

Anterior, Tribunalul Iaşi decisese ca șeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, să fie cercetat sub control judiciar.

Aceeaşi măsură a fost luată și în cazul angajatelor CJ Iaşi Teodora Jinga, director executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, și Carmen Irimescu, şeful Serviciului Proiecte şi Parteneriate din Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, dar şi pentru Letiţia Popa, administrator al Laser CO SRL, firma cu care Consiliul Județean a încheiat un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a județului.

Cristian Adomniței a fost reținut, în 7 mai, de către procurorii DNA, după aproximativ cinci ore de audieri, el fiind acuzat de favorizarea făptuitorului și fals intelectual, după ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga și Carmen Irimescu, angajate ale CJ, să acopere nereguli privind un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a județului.

 

 

 

 

Cele mai citite

Legea care obligă patronii care închiriază mașini să facă inspecția la șase luni, promulgată de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate...

S-a lansat primul model dedicat limbii române pentru inteligența artificială de tip ChatGPT

O echipă de cercetători români a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii române, ce poate fi folosit pentru...

Ședința de guvern se ține la Brașov

Ședința de guvern programată în ziua de 14 mai 2024 se va desfășura în municipiul Brașov, anunță un comunicat transmis de la Palatul Victoria. Nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă