16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul suspendat al Iașului, Gheorghe Nichita, a scăpat de arestul preventiv după...

Primarul suspendat al Iașului, Gheorghe Nichita, a scăpat de arestul preventiv după patru luni

Primarul suspendat al Iașului, Gheorghe Nichita a ieșit, vineri, din arest preventiv, după ce judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au înlocuit măsura cu cea a arestului la domiciliu. După ieșirea din arest, Nichita a declarat că nu dorește să facă „justiție în stradă sau la televizor, doar în faţa instanţei”, potrivit Agerpres.

Totodată, el a spus că dorește să își pregătească apărarea „în tihnă” și că nu doreşte nimănui să treacă prin experienţa de care a avut parte în ultimele luni. 

“Nu doresc nimănui să treacă prin aceste clipe prin care am trecut eu şi pe care le trec în continuare. Nu doresc răul nimănui. Le mulţumesc celor care au fost alături de mine pentru a mă susţine în această perioadă dificilă şi complicată. În asemenea momente se vede foarte clar cum se separă grâul de neghină. Nu port pică nimănui. Acolo, de unde vin eu, există o biserică, la care am fost şi eu, am aprins lumânări şi m-am rugat pentru prietenii şi duşmanii mei, să le dea Dumnezeu sănătate şi să îi ierte, pentru că eu i-am iertat”, a afirmat Gheorghe Nichita. 

Citește și: Primarul suspendat de la Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost reţinut de DNA. Ce ACUZAŢII NOI îi aduc procurorii

Mai mult, el a mai spus că nu dorește să vorbească despre dosarele sale, pentru că nu vrea să facă „justiție în stradă sau la televizor, doar în faţa instanţei”. 

“Nu fac nicio discuţie legată de viaţa publică sau politică. Am de rezolvat situaţia mea juridică şi judiciară şi asta îmi ocupă tot timpul, toată mintea şi preocuparea mea şi a familiei mele. Va fi momentul când voi vorbi”, a mai spus Gheorghe Nichita. 

Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcţia de primar pe 30 aprilie 2015. El a fost reţinut şi acuzat de luare de mită într-un dosar privind proiectul derulat cu fonduri europene, “Managementul traficului”. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi oamenii de afaceri Tiberiu Urdăreanu şi Gabriel Mardarasevici. Potrivit rechizitiroului, Nichita ar fi solicitat o mită de 6,9 milioane de lei. Nichita mai este judecat pentru mai multe fapte de abuz în serviciu şi la Tribunalul Iaşi, în dosarul în care procurorii îl acuză că ar fi folosit Poliţia Locală pentru a o spiona pe fosta sa amantă şi subordonată, Adina Samson. 

 

Cele mai citite

Zeci de comune și orășele l-au îmbogățit cu afaceri mici și multe

Compania Ideas Funding Pack SRL a reușit să se afirme pe piață prin intermediul consultanței oferite comunităților mici. Cu un flux constant de...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă