15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul Timișoarei, despre audierea sa: Nu s-au formulat acuzaţii

Primarul Timișoarei, despre audierea sa: Nu s-au formulat acuzaţii

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, după ce a fost audiat la IPJ Timiş, într-un dosar de abuz în serviciu, că nu au fost formulate acuzaţii, ci se anchetează fapte în urma unor plângeri penale, relatează Mediafax

Audierile au avut loc în urma a două plângeri penale, din care una a fost formulată de municipalitate, a precizat Robu. 

Citește și: Primarul Timișoarei, AUDIAT la Poliție într-un dosar de abuz în serviciu

“În privinţa Incuboxx sunt două plângeri penale: una a noastră (Primăria – n.r.) împotriva unei firme subcontractante, care se pare că a luat nişte componente, iar a doua a respectivei firme. Se cercetează faptele şi se va face lumină. În momentul de faţă, am fost chemaţi toţi membrii Comisiei de recepţie, eu am fost preşedintele acesteia, pentru a da lămuriri în legătură cu ce s-a întâmplat. Am spus Poliţiei tot ce ştiu, nu ştiu alte lucruri. Dacă cumva s-a întâmplat ceva cu culpă a cuiva din primărie, evident acele persoane trebuie să dea socoteală pentru faptele lor. (…) Iar dacă firmele nu-şi fac treaba, le dăm în judecată, dacă nu îndeplinesc ce este în contract. Tot ce nu e în regulă trebuie să remedieze, aşa e legea, noi vrem să se rezolve problema, nu ne încălzeşte, ca beneficiar, că se acuză proiectantul cu executantul”, a spus Robu.

Robu a subliniat că, din câte ştie, Poliţia nu a formulat acuzaţii până în prezent.

“Nu s-a adus nicio acuză, după ştirea mea, nimănui până în momentul de faţă. E neplăcut, evident, avem atâtea lucruri de făcut, iar astfel de situaţii nebuloase trebuie clarificate. Dacă cineva m-a dezinformat, a întocmit pe fals documente, nu are decât să dea socoteală, eu le atrag atenţia tuturor, de zeci şi zeci de ori în aceşti ultimi trei ani, le atrag atenţia, nu există scuză pentru faptele ilegale, e bine să facem lucrurile clare. Nu ştiu dacă vom mai fi chemaţi la audieri, nu ni s-a spus acest lucru”, a afirmat Robu.

Primarul Nicolae Robu, care este şi preşedinte al PNL Timiş şi membru în Biroul Politic Central al PNL, a fost audiat, marţi, la sediul Poliţiei Judeţene Timiş, de către poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, alături de mai multţi angajaţi din cadrul Primăriei, în legătură cu construirea Incuboxx. Astfel, alături de edil au fost audiaţi Aurelia Junie, şefa Direcţiei de Dezvoltare, Culiţă Chiş, şeful Direcţiei Tehnice, Martin Staia fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Adrian Bere, şeful Direcţiei de Mediu, Sorin Ciurariu, fost arhitect şef al oraşului, Ciprian Cădariu, actualul arhitect şef, şi Mihai Costa, şeful Direcţiei Insituţii Şcolare Medicale Sportive şi Culturale, ei fiind cei care au semnat recepţia lucrărilor de construcţie a clădirii de birouri Incuboxx.

Nicolae Robu a fost audiat aproximativ o oră şi jumătate, iar la ieşirea din sediul Poliţiei Timiş el a fost reţinut în declaraţii, spunând doar că “nu s-a început nicio urmărire penală”.

Potrivit unor surse, verificările în acest caz ar fi început după ce Flexic Automation, subcontractatul firmei Saiftim care a executat lucrarea, ar fi depus o plângere că nu şi-a primit banii de la firma constructoare, aflată în prezent în insolvenţă, şi care aparţine fostului ministru PSD Ovidiu Brânzan şi societăţii Bega Turism, firmă condusă de fraţii Emil şi Marius Cristescu.

Clădirea Incuboxx – incubatorul de afaceri – a fost construită cu policarbonat adus din Elveţia, are o sală de fitness, inclusiv un panou de căţărare, cantină şi zeci de spaţii pentru firme, fiind inaugurată în luna aprilie 2014.

Lucrarea a fost executată cu suma de 17,7 milioane de lei, din care 7,2 milioane sunt bani europeni. Lucrările de construcţie a clădirii au început în anul 2012, înaintea alegerilor locale.

Cele mai citite

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă