20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialProtest la Ministerul Justiției, luni dimineața, unde are loc dezbaterea publică pe...

Protest la Ministerul Justiției, luni dimineața, unde are loc dezbaterea publică pe tema Legii grațierii: Ce înscenează ei acolo e un circ care să justifice măgării. Încă nu au înțeles că adevărată dezbatere este în stradă

Un protest este anunțat să aibă loc, luni diminața, la Ministerul Justiției, unde va avea loc o dezbatere publică pe tema OUG privind grațierea și modificarea codurilor penale.

 „E important să încercam, câți putem, să venim și aici, mâine dimineață, după 9.00, să le spunem că dezbaterea a avut 90.000 de oameni și că ce înscenează ei acolo e un circ care să justifice măgării: „Luni dimineață e o <<dezbatere>> la Ministerul Justiției pe puncte care NU sunt negociabile. Grațierea pentru fapte care includ corupție nu e negociabilă. Nici dezincriminarea unor astfel de fapte. Hai să dezbatem și să protestăm și luni dimineață, chiar în față celor care se prefac că dezbat. Luni se pregătește un simulacru de consultare publică la Ministerul Justiției cu <<reprezentanții>> străzii, la care dezbatere s-au anunțat că participă Becali și Ciuvica. Vrem Justiție, nu Circ. Încă nu au înțeles că adevărată dezbatere este în stradă, este în reacțiile presei încă independente, este în reacțiile organizațiilor profesionale, ale altor instituții precum DNA sau CSM, în reacțiile oricărui om îi păsa de democrația greu câștigată, așa cum e ea, imperfectă. Dezbaterea e în stradă, nu e circul pe care îl fac ei la televiziuni de partid, nici în circul pe care îl numesc dezbatere de la Ministerul Justiției. Aici puteți consulta reacțiile negative ale mai multor instituții față de măsurile ordonanțelor privind grațierea și amnistia mascată”, precizează organizatorii protestului, pe pagina de Facebook a evenimentului.

De eveniment s-au arătat interesați 762 de persoane, iar alte 151 au precizat că vor participa.

Ministerul Justiţiei va organiza, luni, o dezbatere pe tema ordonanţelor de urgenţă care vizează legea graţierii şi modificarea codurilor penale. La consultări s-au înscris peste 200 de persoane, iar prezenţa jurnaliştilor este permisă, deşi, iniţial, s-a anunţat că aceştia nu vor avea acces la discuţii. Dezbaterea are loc la o zi după ce, cel puţin 50.000 de oameni au protestat în Bucureşti şi în ţară împotriva celor două proiecte pe tema justiţiei. 

 


Citiți continuarea aici: Ministerul Justiţiei aşteaptă, luni, peste 200 de persoane la dezbaterea publică privind ordonanţele de graţiere şi de modificare a codurilor penale. În Bucureşti este anunţat un protest în faţa instituţiei


Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că a alocat trei ore pentru această dezbatere, care va începe la ora 10.00, iar sâmbătă, Iordache a revenit asupra deciziei de a permite accesul jurnaliştilor în sală, un spațiu amenajat doar pentru 90 de persoane.

„La începutul şedinţei, sunt oportunităţi de imagini pentru televiziuni, apoi în sală vor rămâne doar reporterii, dacă doresc, pentru a înregistra sau pentru a lua notiţe. La finalul dezbaterilor voi ieşi public pentru a prezenta punctele de vedere rezultate în urma consultărilor. Totul este transparent, astfel că mass-media va avea acces pe tot parcursul întâlnirii, cu amendamentul că nu e loc şi pentru camerele de luat vederi”, a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache.


 

Citeşte şi: Toţi cei care s-au înscris la dezbaterea ordonanţelor penale vor fi primiți. Va putea vorbi Gigi Becali doar 3-4 minute?

“M-am înscris și eu la dezbatere, la Ministerul Justiției. Luni mă duc și eu la dezbatere, în calitate de vicepreședinte la o fundație de drepturile omului și ca fost membru în Comisia juridică a Parlamentului”, a declarat Gigi Becali.


Aproximativ 100.000 de persoane au protestat, duminică seara, la nivel național împotriva OUG privind grațierea și modificarea Codului penal și de procedură penală. În Capitală, au manifestat aproape 50.000 de persoane.


 

Citeşte continuarea aici: FOTO + VIDEO | PROTESTELE s-au încheiat. Peste 100.000 de români au scandat în București și în zeci de orașe din țară împotriva ordonanțelor Guvernului PSD

Cel puţin 50.000 de manifestanți au protestat în București împotriva grațierii și a amnistiei mascate. Demonstranţii au strigat “PSD/Ciuma Roșie”, “Fără grațiere” , “Hoții!”, “DNA/ Să vină să vă ia” “Nu amnistie/Democrație!”. 


 

 

Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă