21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Robert Negoiță, audiat la DNA în dosarul fostei soții a lui...

UPDATE. Robert Negoiță, audiat la DNA în dosarul fostei soții a lui Liviu Dragnea. Ce l-au întrebat procurorii

UPDATERobert Negoiţă, a precizat miercuri, la ieşire de la DNA, că procurorii i-au pus întrebări legate de o persoană pe care a angajat-o la cabinetul său când era parlamentar de Teleorman. 

“Acum şapte ani jumate, aproape opt ani, când am fost parlamentar de Teleorman, am angajat o persoană, de care evident nu îmi mai amintesc, o persoană care este prinsă în acest dosar şi am fost întrebat referitor la acest subiect. Nu este o persoană cunoscută. A lucrat la mine la cabinet şi a fost plătită de la mine de la cabinetul parlamentar cu documente. Nu ştiu unde mai lucra. Nu am cunoştinţă de aşa ceva”, a declarat Negoiţă. 

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost citat, miercuri, în calitate de martor, la DNA, unde va fi audiat în dosarul Bombonicăi Prodna, fosta soție a liderului PSD, Liviu Dragnea. 

Negoiță a declarat, la sosire, că nu cunoaște amănunte din acest dosar. E a spus că a fost chemat deoarece “e campanie electorală, iar adversarii politici nu ştiu să facă decât plângeri penale”. El a precizat că a fost chemat în calitate de martor. 

Robert Negoiţă a arătat că nu are nicio legătură cu angajările de la DGASPC Teleorman, iar pe Bombonica Prodana o ştie doar în calitate de soţie a lui Liviu Dragnea. “Nu ştiu despre ce e vorba, acum văd şi eu. Oricum e calitate de martor”.

Citește și: Dragnea dezvăluie de ce a divorțat de Bombonica

Fosta soție a liderului PSD Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, este urmărită penal într-un dosar de corupție deschis de procurori pentru prejudicierea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Citește și: Bombonica, acuzată că a furat de la copii

Procurororii DNA susțin că între 2009-2010, Bombonica Prodana, care conducerea direcția de asistență socială, ar fi permis ca două persoane să figureze ca salariate, deși nu s-au prezentat la serviciu. Fosta soție a lui Li­viu Dragnea este acum acuzată de abuz în serviciu. La o primă vedere nu pare o infracțiune gravă, deoarece prejudiciul total se ridică la circa 150.000 de lei. Însă, având în vedere că banii erau destinați copiilor și familiilor defavorizate, salarizarea unor persoane care nu merg la serviciu este gravă.

Citește și: Liviu Dragnea, urmărit penal și în dosarul „Bombonica

Liviu Dragnea este și el urmărit penal în dosarul fostei sale soții. Potrivit unui comunicat al DNA, Liviu Dragnea, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic (PSD – n.r), „a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și, implicit, plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții”.

 

 

Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

VIDEO. Tenis sau fotbal? Al Nassr, victorie clară împotriva Al Wehda. Cristiano Ronaldo bifează al 66-lea hat-trick din carieră

Cristiano Ronaldo continuă să impresioneze în campionatul Arabiei Saudite, demonstrând încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din...

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...
Ultima oră
Pe aceeași temă