16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialȘapte adăposturi de animale, cuprinse de flăcări, în ultimii doi ani. În...

Șapte adăposturi de animale, cuprinse de flăcări, în ultimii doi ani. În cel mai recent, care a avut loc joi dimineață, au murit mai multe animale de la Circul Globus

11 animale au murit, joi dimineața, într-un incendiu care a izbucnit la o clădire administrativă și la un grajd care aparțineau Circului Globus, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București.


Citește și: Incendiu la Circul Globus. 11 animale au murit din cauza fumului, printre care și doi tigri. Animalele salvate ar putea fi mutate la Grădina Zoologică | FOTO + VIDEO


Din 2015 și până în prezent, la adăposturile de animale din țară au avut loc șapte incendii.

5 ianuarie 2017: Acoperișurile a două clădiri (pe o suprafață totală de aproximativ 70 de metri pătrați) și circa o tonă de fân au ars, în timp ce pereții adăpostului de animale (pe o suprafață de 24 de metri pătrați) s-au degradat, la o gospodărie din comuna Ulma (județul Suceava). Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit la un aparat electric.

11 noiembrie 2016: 400 de metri pătrați de acoperiș, circa 50 tone de furaje și lucernă, precum și 40 de bovine, 5 ovine și 20 păsări au ars, în urma unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale din orașul vasluian Murgeni. La locul intervenției s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă de la punctul de lucru Murgeni, o multifuncțională de la Detașamentul Barlad, pentru asigurarea rezervei de apă, și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

16 octombrie 2016: Un incendiu a izbucnit la o gospodărie din satul Siliștea Nouă, orașul Dolhasca. La sosirea echipajelor, ardea acoperișul adăpostului de animale, existând pericolul de propagare la casa de locuit și la depozitul de furaje. Pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dolhasca, au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului.

2 octombrie 2016: Mai multe păsări și animale și circa două tone de fân au ars la un adăpost de animale din lemn din localitatea Copalic Deal din județul Maramureș. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru lichidarea incendiului. Primele indicii arătau că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

30 august 2016: Un incendiu puternic a avut loc la un depozit de animale din Botoșani, flăcările cuprinzând și 30 de tone de fân. Polițiștii au deschis o anchetă, existând indicii că incendiul ar fi fost provocat.

21 mai 2016: Un incendiu puternic a izbucnit la ieșirea din Gătaia, județul Timiș, unde o fermă a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit, evacuând 250 de vaci din adăpostul de animale al fermei.

13 noiembrie 2015: Șapte porci și 50 de vaci au murit într-un incendiu care a cuprins adăpostul în care erau ținute în jur de 100 de animale, în localitatea suceveană Salcea. La fața locului s-au deplasat opt autospeciale ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență din zonă și două buldoexcavatoare, precum și echipaje ale ISU Suceava.

Cele mai citite

Din respect pentru peneliști, Ciolacu trece cu PSD în alegeri “prin ei înșiși”

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, vrea să le demonstreze partenerilor de coaliție din Partidul Național Liberal (PNL) că...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...
Ultima oră
Pe aceeași temă