12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialȘefa DNA: Dosarul lui Oprescu, deschis în primăvară după mai multe sesizări

Șefa DNA: Dosarul lui Oprescu, deschis în primăvară după mai multe sesizări

Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, a precizat că dosarul pe numele lui Sorin Oprescu a fost deschis în primăvara acestui ani, după două plângeri formulate de două persoane fizice, în luna martie. 

Citește și: EXCLUSIV. Sorin Oprescu își negocia șpăgile prin cumnatul lui Nuțu Cămataru

De asemenea, Kovesi a declarat că o parte din banii pe care Sorin Oprescu i-a primit ca mită erau asupra lui în momentul în care a fost percheziționat și a subliniat că nu s-a organizat un flagrant în cazul primarului Capitalei. 

”A fost citat cu mandat de aducere. Nu a fost flagrant. Din considerente de tactică ale anchetei nu a fost orpit în momentul presupusei fapte ci a fost chemat cu mandat de aducere, la scurt timp după comiterea presupusei fapte. O parte de bani au fost găsiți cu ocazia percheziției corporale, o parte la locuința suspectului și o parte la un martor”, a spus Kovesi. 

Citește și: Foto: Oamenii care au sprijinit cariera politică a lui Sorin Oprescu

Totodată, șefa DNA a precizat că persoana care i-a dat banii lui Oprescu are calitatea de suspect în dosar nu de denunțător. 

De asemenea, Kovesi a arătat, referitor la faptul că Oprescu susține că banii reprezentau un împurmut, că procurorii verifică toate dovezile și că, la finalul anchetei ”se va stabili cu exactitate ce fapte s-au comis”. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă