9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Ion Besoiu a fost depus la...

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Ion Besoiu a fost depus la capela Cimitirului Bellu. Sâmbătă va avea loc slujba de înmormântare

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Ion Besoiu a fost depus, joi, la capela Cimitirului Bellu Ortodox, unde va rămâne până vineri, când va fi dus, la ora 15.00, în foaierul Sălii „Liviu Ciulei” de la Teatrul Bulandra.

Ion Besoiu va fi înmormântat sâmbătă, la ora 13.00, pe Aleea Artiștilor de la Cimitirul Bellu.

Marele actor s-a născut la 11 martie 1931, la Sibiu. După finalizarea studiilor la Academia de Teatru și Muzică din Sibiu, Ion Besoiu a devenit actor în orașul natal unde a jucat 16 ani pe scena Teatrului „Radu Stanca”. În 1967 a venit la București la Teatrul „Lucia Sturza Bulandra”. Ulterior, a fost, timp de 12 ani, director al acestui teatru.

În 2001 a fost declarat cetățean de onoare al orașului Sibiu și decorat cu Ordinul Național „Steaua României”, în grad de cavaler pentru “dezvoltarea artei teatrale românești, prin prestigioasa și remarcabila sa activitate de actor, director de teatru și pedagog”.

Au urmat Premiul de excelență al Cinematografiei Române, în 2002. În 2008 a obținut premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER, iar în 2011 Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc i-a acordat Premiul GOPO pentru întreaga operă.


Citiți și: Stelele teatrului și filmului românesc și-au luat la revedere de la actorul Ion Besoiu. Adrian Titieni: Domnul Besoiu a fost un reper. Îmi pare nespus de rău, m-a luat prin surprindere vestea

Decesul subit al marelui actor Ioan Besoiu a luat prin surprindere lumea artistică românească. Foștii colegi de scenă sunt îndurerați de pierderea celui care a bucurat telespectatorii prin prezența sa în serialul de televiziune Toate pânzele sus, după cartea lui Radu Tudoran.


VIDEO. Cine a fost Ion Besoiu. Eroul din “Toate pânzele sus” nu se temea de propria-i moarte, dar a fost extrem de afectat de tragedia din Clubul Colectiv


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă