10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO. Site-ul Poliției Române, spart de Anonymous.Hackerii au lăsat un mesaj....

UPDATE. VIDEO. Site-ul Poliției Române, spart de Anonymous.Hackerii au lăsat un mesaj. IGPR: A fost afectată doar interfața. Nu au fost sustrase informații

UPDATE. Site-ul poliției este din nou funcțional. Reprezentanții IGPR au transmis că nu au fost afectate sau sustrase informații.

”Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este împuternicit să comunice următoarele:În această dimineață, la deschiderea site-ului de internet al Inspectoratului General al Poliției Române a apărut o postare neautorizată.

Menționăm faptul că, a fost afectată doar interfața site-ului public al I.G.P.R., nu și conținutul acestuia. Nu au fost modificate sau sustrase informații. 

Specialiștii I.G.P.R. au luat măsuri de a înlătura mesajul respectiv. 

Incidentul face obiectul unor investigații efectuate de ofițerii specializați în combaterea criminalității informatice.

Site-ul de internet conține date și informații publice, nefiind conectat la bazele de date ale Poliției Române”, transmite IGPR.

Site-ul Poliției Române, www.politiaromana.ro nu a funcționat, vineri dimineață. Pe rețelele de socializare circulă zvonul că acesta ar fi fost spart de hackeri. Aceștia au lăsat și un mesaj pe pagina de Internet a IGPR. 

„Salutări din partea ciumpalacilor. Vă salutăm Domnilor. Noi suntem Anonymous. Noi suntem Legiunea. Noi suntem POPORUL ROMÂN sau desigur ciumpalacii. România, TREZEȘTE-TE!”, este mesajul lăsat de hackeri pe site-ul Poliției Române, conform unui utilizator de Twitter.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/482cf812f3bc6b93af16fefb8ce8a390/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Reprezentanții poliției au declarat pentru România liberă că există o problemă și că ”se fac verificări pentru a se vedea unde este problema și pentru a o remedia”. Nu au spus însă nimic despre un eventual atac cibernetic.

 

În luna august, două ministere şi alte două instituţii guvernamentale din România au fost ținta unui atac cibernetic de amploare care a vizat sute de instituţii guvernamentale şi militare din Europa şi din Orientul Mijlociu.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a confirmat atunci că entităţi statale din România sunt vizate de un nou atac cibernetic de anvergură. Sava a precizat că atacul are ca sursă grupări de criminalitate informatică, grupări extremist-teroriste şi chiar actori statali.

Citește și: Atacuri cibernetice de amploare asupra României

“Pot să vă confirm că vorbim despre un nou atac ciberne­tic de anvergură la adresa României, sunt vizate entităţi statale din România”, a spus Sava. El a menţionat că Serviciul desfăşoară “investigaţii ce acoperă o paletă diversă”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă