21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE Solomon Wigler recunoaște că a luat mită, dar rămâne în arest

UPDATE Solomon Wigler recunoaște că a luat mită, dar rămâne în arest

UPDATE: Solomon Wigler rămâne în arest după ce magistrații Curții de Apel București au respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar. Cererea a fost respinsă ca nefondată și a fost menținută decizia din 12 octombrie a Tribunalului Capitalei.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, astfel că Solomon Wigler va fi judecat în continuare în arest preventiv.

…………………..

Fostul consilier al lui Sorin Oprescu, Solomon Wigler, a recunoscut că a luat mită pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale şi a solicitat să fie eliberat din arest preventiv. Fosta mână dreaptă a edilului Capitalei a făcut și două denunțuri în perioada în care a fost în arest preventiv, a declarat avocatul acestuia, citat de Mediafax

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, marţi, contestaţia formulată de Solomon Wigler după ce, în 12 octombrie, Tribunalul Capitalei a menţinut măsura arestării preventive a fostului consilier personal al lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 204.000 de euro pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale necesare construirii a trei supermarketuri.

Solomon Wigler a cerut înlocuirea cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, avocaţii arătând că acesta este în arest de patru luni şi 17 zile şi ar putea fi judecat sub o altă măsură preventivă.

Citește și: ”Moni”, consilierul corupt al lui Oprescu, ARESTAT. “Socoata” de la Kaufland o primea cash, în parc, în conturile nevestei

Mai mult, avocaţii au arătat că Solomon Wigler a recunoscut faptele de care este acuzat de către procurori, precizând şi că acesta a făcut două denunţuri la DNA, unul fiind referitor la consilierii la care trebuiau să ajungă banii.

Solomon Wigler a spus că recunoaşte şi regretă faptele, arătând că a greşit, dar a făcut şi lucruri bune şi ar dori măcar să fie înlocuit arestul preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Acesta a adăugat că are o situaţie familială foarte grea şi că, de când este arestat, a slăbit foarte mult.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să decidă definitiv dacă Solomon Wigler va rămâne în arest preventiv, va fi plasat în arest la domiciliu sau va fi cercetat sub control judiciar.

Solomon Wigler, arestat preventiv din 4 iunie, a fost trimis în judecată în 26 iunie, fiind acuzat de procurorii DNA de patru fapte de trafic de influenţă.

Citește și: Ce avere are Wigler Solomon, consilierul corupt al lui Oprescu

Potrivit procurorilor, în perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, Solomon Wigler, în calitate de consilier personal al primarului general al Capitalei, a pretins, în mai multe rânduri, 230.000 de euro și a primit, în mai multe tranșe, 179.000 de euro de la un o persoană (martor denunțător în cauză), promiţând că va interveni la funcţionari din aparatul administrativ al edilului şi la consilieri din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pentru inițierea și votarea unor proiecte de hotărâre care vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarketuri în Bucureşti și acceptarea unei donații de către Primăria Capitalei.

 

 

 

Cele mai citite

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...

Un avion a aterizat forțat pe un teren agricol de pe raza localităţii Vurpăr

Duminică, un avion de dimensiuni reduse a fost nevoit să aterizeze forțat pe un teren agricol în zona localității Vurpăr. Deși situația a fost...

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în luna mai

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru perioada 29 aprilie - 27 mai 2024. Astfel, conform datelor furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă