14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Spitalul Marie Curie: Starea de sănătate a bebelușilor din Pitești, din...

UPDATE: Spitalul Marie Curie: Starea de sănătate a bebelușilor din Pitești, din ce în ce mai bună. Un nou bebeluș, tranferat în Capitală

UPDATE 12.09: Un alt bebeluș din Argeș va fi transferat, miercuri, la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, potrivit Agerpres.

Copilul are un an și patru luni și suferă de o diaree severă.

“Nu putem să spunem nimic până nu ajunge la noi. Este o suspiciune de copil bolnav cu o diaree severă şi trebuie să vedem despre ce este vorba. Este vorba de un copil de un an şi patru luni”, a afirmat șefa secției de Nefrologie a Spitalului „Marie Curie”.

———

Starea de sănătate a bebelușilor din Argeș, internați la Spitalul „Marie Curie”, cu o infecție puternică, este din ce în ce mai bună, a declarat, miercuri, șefa Secţiei de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean, citată de Agerpres.

În Secția de Nefrologie mai sunt internați patru copii cu această boală, dintre care doi sunt dializaţi, iar un altul se află la Terapie intensivă. 

“Noi rămânem pe secţie cu doi copii dializaţi şi doi nedializaţi. Încă un copil este la Terapie intensivă. Ceilalţi sunt la casele lor, nu se mai pune problema pentru niciunul din ei de această boală. Practic este vorba de patru copii pe Nefrologie şi al cincilea pe Terapie intensivă. Din ce în ce mai bine, practic convalescenţi. Un alt copil a fost externat ieri. Cel de la Terapie încetişor, încetişor, mai bine”, a afirmat nefrologul. 

Citește și: Premierul Cioloş a aprins o lumânare pentru cei trei bebeluşi care au murit în Argeș

Bălgrădean a spus că un alt copil care avea sindrom hemolitic-uremic s-a însănătoşit de această boală, însă el prezenta şi o altă patologie pentru care este tratat în cadrul spitalului dar într-o altă secţie. 

“Are o patologie în afara sindromului hemolitic-uremic de care trebuie să ne ocupăm în continuare în spital. Din punct de vedere al acestei boli, el este considerat vindecat. El are alte probleme însă şi de aceea este în spital că altfel ar fi fost acasă deja”, a explicat medicul nefrolog. 

În prezent, cinci bebeluși mai sunt internați la Spitalul „Marie Curie”. De la începutul luni, în județul Argeș s-au înregistrat mai multe cazuri de bebeluși cu boală hemolitică uremică, dintre care o parte au fost internați la spitalele din Argeș, iar alții la Spitalul „Marie Curie” din București. Trei dintre ei au murit, primul deces fiind înregistrat la 4 februarie. Până acum nu se cunoaște sursa îmbolnăvirii.

Citește și: Cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş rămâne încă o enigmă pentru autorităţile sanitare din România

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a transmis că nu există o sursă unică de îmbolnăvire a bebelușilor. Mai mult, din datele de menționate în foile de observație, nu s-a indentificat nicio legatură între cazuri. MS transmite că debutul bolii a avut loc într-o perioadă de două săptămâni. Mai mult, raportul arată că nu toți copiii au prezentat anemie hemolitică. În urma probelor de apă plată, apă de rețea și lapte praf, s-a constatat că probele recoltate sunt în conformitate cu normele, cu excepția a două probe, recoltate de la domiciliul unor copii. 

În ceea ce privește deshidratarea, MS a precizat că a reprezentat un factor important în evoluția ulterioară a cazurilor, mai ales prin întârzierea prezentării la medic. Din acest motiv, luni a fost instituit un sistem de declarare zilnică a tuturor cazurilor de boală diareică severă, din toate unitățile sanitare, la copiii sub cinci ani. Potrivit raportului, probele efectate în saloane, în Spitalul de Pediatrie din Piteși nu există un focar de infecție. Mai mult de atât, în ultimele cinci zile, niciun copil din judetul Argeș  sau din alte zone ale țării nu a mai fost raportat cu boală diareică gravă.

Corpul de Control al premierului Dacian Cioloş investighează modalitatea în care sunt trataţi bebeluţii care s-au îmbolnăvit, potrivit unui comunicat al Executivului, remis redacţiei. Totodată, o comisie de medici din străinătate a sosit, săptămâna trecută, pentru a oferi asistență medicilor români.

 

 

Cele mai citite

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...
Ultima oră
Pe aceeași temă