19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialTribunalul București judecă pe 21 iulie cererea de revocare a arestării lui...

Tribunalul București judecă pe 21 iulie cererea de revocare a arestării lui Mircea Băsescu

Magistrații Tribunalului București vor judeca pe data 21 iulie cererea de revocare a măsurii arestării lui Mircea Băsescu, înaintată de avocații acestuia, potrivit B1 TV.

Citește și: Motivarea arestării lui Mircea Băsescu: "grad ridicat de pericol social","sentimentul de insecuritate în rândul societăţii civile"

Avocații lui Mircea Băsescu au depus o nouă cerere de eliberare după ce Curtea de Apel București a făcut publice motivele arestării lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână.

Lăsarea celor doi în liberatate ar fi creat sentimentul de insecuritate în rândul publicului, iar menținerea în arest a lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână era necesară, se arată în motivarea CAB.

Având în vedere instituțiile de care s-a vorbit, au fost grav afectate de declarațiile făcute, iar sistemul judiciar a avut de suferit, se mai arată în motivare.

Curtea de Apel susţine astfel despre cei doi că au acreditat "ideea că justiţia este la discreţia influenţelor lor, profitând de poziţia pe care o are inculpatul Băsescu Mircea, pentru a da credibilitate afirmaţiilor făcute"

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă