15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDosarul Colectiv: DNA a extins urmărirea penală pentru Piedone

Dosarul Colectiv: DNA a extins urmărirea penală pentru Piedone

UPDATE 14.00: Fostul edil al Sectorului 4 a fost audiat la DNA, miercuri, unde i s-au adus la cunoștință extinderea urmăririi penale pentru alte fapte de abuz în serviciu. Totodată, el a fost citat și pentru vineri, când va fi completată acțiunea penală, au precizat, pentru România liberă, surse apropiate anchetei. 

—-

Urmărirea penală a fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, în dosarul Colectiv, va fi extinsă, conform unor surse judiciare.  Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit procurorilor, în calitate de funcţionar public – primar al sectorului 4 Bucureşti, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 şi Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcţionare nr. 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfăşurării activităţii de către S.C. Colectiv Club S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 Bucureşti.

Citește și: DNA cercetează cum a emis Primăria Sectorului 4 autorizația pentru clubul Colectiv

Astfel, fostul edil a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei Sectorului 4 Bucureşti, în urma cărora reprezentanţii S.C. Colectiv Club S.R.L., care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obţinut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei, mai spun procurorii.

De asemenea, pentru a autoriza funcţionarea clubului Colectiv, Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare), prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. Colectiv Club S.R.L îndeplinea cerinţele legale necesare avizării.

În același timp, cele două funcționare din Primărie, Aurelia Iofciu și Luminița Ganea, cercetate în același dosar, l-au sprijinit pe primar în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispozițiilor legale și prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima le-a avizat.

Citește și: Cu ce bacterii periculoase au plecat din spitalele româneşti spre Bruxelles răniţii din Colectiv

După ce a stat în arest preventiv, fostul edil a fost eliberat, instanța motivând că Piedone nu avea, ca primar, atributia de a emite autorizatia de prevenire si stingere a incendiilor, astfel incat nu intra in atributiile sale sa veridice daca clubul Colectiv indeplinea normele PSI, conform motivării deciziei de eliberare din arest preventiv a fostului edil. 

 

 

 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă