22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Vacanță neobișnuită a unui cuplu: Pe urmele regatului Westeros din Urzeala...

FOTO. Vacanță neobișnuită a unui cuplu: Pe urmele regatului Westeros din Urzeala Tronurilor

Un cuplu a reușit să îndeplinească dorința a milioane de fani ai serialului ”Urzeala tronurilor”: au călătorit în Dubrovnik, Croația, unde s-au filmat mare parte din episoade și au vizitat locurile care au dat viață universului imaginat de George R.R Martin. 

Mai mult, cei doi au lansat o provocare tuturor fanilor serialului și romanelor de a porni și ei la ”vânătoarea de locuri în care s-a filmat Urzeala Tronurilor”. 

Citește și: ”Urzeala tronurilor”, RECORD la gala Emmy. Câte premii a primit

Aventura celor doi nu a fost lipsită de peripeții, deoarece Dubrovnik este ca un ”mare platou de filmare”, iar unele locuri au fost foarte greu de găsit. 

Inspirat din seria de romane “Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire”, de George R. R. Martin, serialul original HBO “Urzeala tronurilor” are acţiunea amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din “Urzeala tronurilor”.

Citește și: DEZVĂLUIRE. Fanii „Urzeala Tronurilor” au motive să îşi facă speranţe pentru un personaj îndrăgit

George R. R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi şi s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare, în toată lumea. 

Deschideți galeria foto pentru a vedea locurile din Dubrovnik, unde s-au filmat scene faimoase din ”Urzeala Tronurilor”. 

 

Cele mai citite

Român, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de...

ELCEN îl acuză pe Nicușor Dan că minte

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi, 23 mai, într-o conferință de presă că lipsa apei calde în mai multe sectoare din...

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...
Ultima oră
Pe aceeași temă