9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Apelor, Doina Pană: Nici inundațiile nu mai sunt ce au fost

Ministrul Apelor, Doina Pană: Nici inundațiile nu mai sunt ce au fost

Doina Pană, Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, a declarat, marţi, pentru B1 TV, că autoritățile țin permanent sub control situaţia din zonele inundate, în ciuda caracterului atipic al acestora. Ministrul susţine că "nici inundaţiile nu mai sunt ce au fost", dar că lucrurile sunt sub control şi nu există "motive de panică".

Citește și: COD ROȘU DE INUNDAȚII, în GORJ și VÂLCEA. Sute de persoane evacuate. Trei elicoptere MAI intervin în zonă. Case lovite de viitură în Dâmbovița. Cod GALBEN de vreme extremă, până la ora 22.00, în OPT județe din țară. Ponta: Nu vreau să băgăm panica în oameni. Armata, pregătită să intervină

„S-a ajuns la anumite cote, se încearcă deversarea, totul e sub control, dar există niște reguli clare și se face evacuarea preventivă a populației. Ploile astea sunt atipice și în momentul în care vin averse de 100 de litri pe metru pătrat cum din nefericire se întâmplă foarte des în ultima vreme, e un fel de siguranță, nu e niciun pericol, niciun motiv de panică", a declarat Doina Pană, într-o intervenţie telefonică în cadrul Ştirilor B1 TV.

"Lucrurile sunt sub control, am discutat cu cei de la Apele Române. Eu pe traseu, totul e absolut sub control, nu cedează niciun baraj. De multe ori facem noi breșă în dig, să facem deversări controlate, să nu afecteze case, terenuri agricole, pagubele să fie cât mai mici”, a continuat ministrul.

„Nici inundațiile nu mai sunt ce au fost odată, nu mai avem probleme pe râurile mari, avem probleme de foarte scurtă durată, în cantități uriașe, pe suprafețe mici, și cu acumulările de pe versanți, pâraiele ne fac mai mult probleme”, a mai spus Doina Pană, adăugând că „autoritățile s-au pregătit pentru coduri roșii, deși trebuiau să fie numai portocalii".

"Lucrurile sunt sub control, suntem în alertă în permanență cu autoritățile”, a mai declarat ministrul. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă