18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialRaportul medical al lui Traian Băsescu: Este apt pentru îndeplinirea funcției de...

Raportul medical al lui Traian Băsescu: Este apt pentru îndeplinirea funcției de președinte

Raportul medical al președintelui Traian Băsescu a fost făcut public, joi, după plecarea șefului statului la Summitul de la Milano. Comisia medicală a concluzionat că Traian Băsescu este ”apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuțiilor funcției.

Vedeți raportul în DOCUMETUL ATAȘAT

Documentul întocmit de echipa medicală de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central privind starea de sănătate a lui Traian Băsescu, în urma testării din 10 iulie, a fost postat pe site-ul Președinției.

”În urma examenelor clinic-paraclinice s-a stabilit următorul diagnostic de etapă: emfizem pulmonar bulos; ateromatoză sistemică, tromboză parietală veche aortă abdominală şi iliacă comună stângă cu dezvoltarea de circulaţie colaterală compensatorie; hipotiroidism iatrogen în tratament de substituţie; litiază prostatică asimtomatică, chist parapielic renal stâng; discartroză lombară minimă L3-L4 şi L5-L1 fără tulburări funcţionale; hipertrofia glandelor suprarenale-aspect adenomatos”, se arată în raport.

Citește și: UPDATE: Traian Băsescu: Am o singură BOALĂ. Pe HOȚI. Ponta: Președintele are boala puterii și e iresponsabil

Medicii au făcut și o serie de recomandări.

”Pentru un examen exhaustiv, având în vedere solicitările din cadrul consulturilor, se recomandă a fi efectuate următoarele: monitorizare ambulatorie 24 h a tensiunii arteriale şi EKG; efectuarea de investigaţii endoscopice-endoscopie digestivă superioară, colonoscopie; Ct coronarian/ angiografie selectivă”, se arată în documentul citat.

Aceștia indicau și regim alimentar hiposodat, fără grăsimi animale în exces, bogat în fibre vegetale.

Citește și: Traian Băsescu participă joi şi vineri la Summit-ul Asia-Europa de la Milano

”Va continua menţinerea recuperării fizice pentru boala artrozică – gimnastică medicală, înot, masaj de tonifiere subacvatic”, mai recomandau medicii.

Tratamentul medicamentos prescris președintelui a fost: Evthyrox cp 100 ug – 1 capsulă pe zi, înainte de masă; Rosuvastatină 0 (crestor) 10 mg – 1 capsulă seara; Clopidogrel (Plavix) 75 mg – 1 capsulă la prânz; fotoprotecţie cu Photoderm AR 50+ o aplicaţie cu 10 minute înainte de expunerea la soare, la fiecare 3 ore.

”Comisia medicală multidisciplinară concluzionează că domnul Preşedinte Traian Băsescu este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei”, se arată în finalul raportului medical. Această concluzie a fost făcută publică și la momentul efectuării testării medicale de către șeful statului.

Cele mai citite

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă