19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialAlegeri în Turcia: SUA deplânge intimidările asupra jurnaliștilor

Alegeri în Turcia: SUA deplânge intimidările asupra jurnaliștilor

Casa Albă a deplâns, luni, “presiunile” și “intimidările” care au vizat jurnaliști în timpul campaniei alegerilor parlamentare din Turcia, care au fost câștigate de partidul președintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează Agerpres. 

Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) al lui Erdogan a obținut duminică majoritatea absolută în parlamentul turc, pe care a pierdut-o în luna iunie.

“Statele Unite felicită poporul turc pentru participarea la alegeri. Cu toate acestea, suntem foarte preocupați de faptul că mass-media și jurnaliștii critici față de guvern au fost supuși la presiuni și intimidări în timpul campaniei“, a subliniat Josh Earnest, purtător de cuvânt al președintelui Barack Obama care urmează să se ducă în Turcia la mijlocul lunii noiembrie pentru a participa la G20.

Citește și: Erdogan și AKP revin în forţă în Turcia

Earnest a subliniat că Statele Unite au luat notă de raportul observatorilor Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Deși au salutat “spectrul politic larg” oferit alegătorilor turci, observatorii au considerat că violențele “au împiedicat capacitatea unor candidați de a desfășura o campanie liberă”, în special în sud-estul cu majoritate kurdă al țării. OSCE a condamnat de asemenea “intervențiile în autonomia editorială a mass-media” din partea regimului islamo-conservator al președintelui Erdogan, amintește France Presse.

“Ne-am exprimat, în privat și public, îngrijorarea cu privire la libertatea presei, libertatea de exprimare și libertatea de întrunire în Turcia”, a mai subliniat purtătorul de cuvânt al executivului american.

 

Cele mai citite

Bijuterii: Expresii de eleganță și simboluri ale rafinamentului personal

Bijuteriile, aceste minunate accesorii, sunt mai mult decât simple ornamente. Ele sunt reflecții ale culturii, eleganței și personalității, care traversează timpul aducând cu ele...

Cum să creați un sistem eficient de irigare pentru grădina dumneavoastră

Menținerea unei grădini luxuriante și sănătoase necesită o irigare adecvată, dar udatul manual al plantelor poate fi consumator de timp și o dovadă de...

Analiză Storia – Cum a evoluat numărul tranzacțiilor imobiliare în aprilie și care sunt prețurile apartamentelor în principalele orașe din țară

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna aprilie a anului trecut. Astfel,...
Ultima oră
Pe aceeași temă