16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAnalist politic: România ar trebui să ajute la stabilitatea Republicii Moldova prin...

Analist politic: România ar trebui să ajute la stabilitatea Republicii Moldova prin consolidarea partidelor de dreapta

România ar trebui să ajute la stabilitatea Republicii Moldova prin consolidarea partidelor de dreapta, a declarat, joi seara, analistul politic al Fundaţiei Jamestown şi Eurasia Daily Monitor, Vladimir Socor, pentru postul public local Radio Moldova, citat de Agerpres.

Totodată, expertul a spus că guvernul Filip din Republica Moldova trebuie privit ca un executiv care asigură stabilitatea pentru perioada de tranziţie până la viitoarele alegeri anticipate. Mai mult, Socor a precizat că nu se teme că la putere vor veni forţe proruse, după alegerile anticipate, întrucât “Moscova nu doreşte şi nici nu are posibilităţi (în prezent) pentru Moldova”.

Citeşte şi: Preşedintele Nicolae Timofti, în vizită oficială la Bucureşti, săptămâna viitoare

“Gruparea Plahotniuc continuă, pur şi simplu, să şantajeze electoratul cu pericolul tancului rusesc. Este bine că alegerile parlamentare anticipate sunt planificate pentru toamna viitoare şi nu pentru primăvară. Partidele extraparlamentare de dreapta vor reuşi să se consolideze în acest timp. Sunt două partide de dreapta care au şanse mari pentru viitoarele alegeri”, a adăugat Vladimir Socor. 

Mai mult, el a susţinut că guvernul democratului Pavel Filip nu a reuşit să se afirme pozitiv.

Citeşte şi: Raportor al Parlamentului European: Republica Moldova va fi judecată după rezultate

“Eu am văzut doar mişcări negative, cum ar fi persecutarea aleşilor locali din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi şantajarea lor cu dosare penale sau desemnarea preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie în urma unui concurs la care a participat doar un singur candidat, şi acela omul lui Plahotniuc”, a spus analistul citat de IPN.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă