17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAngajații Lufthansa AMENINȚĂ cu prelungirea grevei

Angajații Lufthansa AMENINȚĂ cu prelungirea grevei

Sindicatul personalului de bord al companiei aeriene Lufthansa a decis, marți, să continue greva până vineri, în ciuda faptului că Lufthansa a dat angajații în judecată, relatează cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax.

“Greva urmează să continue de miercuri până vineri fără întrerupere”, a declarat preşedintele sindicatului UFO, Nicoley Baublies, deși compania aeriană germană a înregistrat o mică victorie în justiţie împotriva mişcării de protest.

“Personalul de bord este pregătit să reia activitatea imediat ce Lufthansa acceptă negocieri fără condiţii prealabile”, a subliniat el.

Citește și: Însoțitori de zbor, dați în judecată de Lufthansa

Compania aeriană germană Lufthansa a iniţiat, marţi, proceduri judiciare împotriva personalului de bord care a declanşat, de vinerea trecută, o grevă de opt zile, din cauza restricţiilor privind drepturile de pensionare. Mişcarea de protest a afectat sute de curse aeriene.

Din cauza grevei, Lufthansa a fost obligată să anuleze, marţi, 136 de curse, dintre care 126 intercontinentale şi zece fiind conexiuni pe teritoriul Europei, după ce compania a anunţat, printre altele, că va mări vârsta de pensionare de la 55 de ani la 56 de ani.

Aeroporturile vizate marţi de greva personalului Lufthansa au fost cele din Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf.

Lufthansa a anunţat duminică anularea a 929 de zboruri pentru ziua de luni, fiind afectaţi aproximativ 113.000 de pasageri.

 

Cele mai citite

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă