12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAcțiunile Turciei contra rebelilor kurzi, în atenția Germaniei. Cum a reacționat Angela...

Acțiunile Turciei contra rebelilor kurzi, în atenția Germaniei. Cum a reacționat Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut, duminică, omologului său turc, Ahmet Davutoglu, cu care a avut o convorbire telefonică, să continue procesul de pace cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), informează Agerpres.

După o serie de lovituri aeriene turce asupra pozițiilor PKK în nordul Irakului, Angela Merkel a făcut apel ca ”procesul de pace să nu fie abandonat, ci dimpotrivă să fie continuat în pofida tuturor dificultăților”.

Citește și: Artileria turcă a BOMBARDAT poziții ale rebelilor kurzi, în nordul Irakului

Cancelarul german l-a asigurat pe premierul turc de ”solidaritatea și susținerea Germaniei în lupta împotriva terorismului”, dar i-a amintit de ”principiul proporționalității” în acțiunile de răspuns la atacurile ce au avut loc în ultimele zile.

Tirurile artileriei turce împotriva PKK, care pun în pericol procesul de pace dintre Ankara și rebelii kurzi, intervin după o serie de atacuri împotriva poliției turce atribuite militanților kurzi.

Citește și: Turcia VA INTENSIFICA operaţiunile militare de la graniţa cu Siria. A trimis TANCURI şi AVIOANE DE VÂNĂTOARE

PKK și-a justificat acțiunile sale, susținând că acestea sunt riposte la atentatul sinucigaș de la Suruc (sud), atribuit grupării jihadiste Statul Islamic și soldat cu 32 de morți în rândul unor tineri susținători ai cauzei kurde.

Comunitatea kurdă din Turcia acuză guvernul islamo-conservator turc de susținerea jihadiștilor, ceea ce Ankara neagă categoric.

 

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă