12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialTurcia VA INTENSIFICA operaţiunile militare de la graniţa cu Siria. A trimis...

Turcia VA INTENSIFICA operaţiunile militare de la graniţa cu Siria. A trimis TANCURI şi AVIOANE DE VÂNĂTOARE

CITEŞTE ŞI  VIDEO & FOTO. PRIMELE IMAGINI cu atacurile aeriene ale armatei turce din Siria

***

UPDATE 18:43  Operaţiunile militare începute vineri dimineaţa de armata şi poliţia turcă împotriva Statului Islamic şi a rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan vor continua, a declarat primul-ministru turc, Ahmet Davutoglu. Acesta a insistat asupra faptului că această operaţiune împotriva SI are propriul obiectiv şi nu va înceta. “O spun foarte clar, nu există nicio intenţie a Turciei să ia parte la războiul care durează de patru ani în Siria”, a subliniat Davutoglu, citat de Liberation.

UPDATE 11:17: Peste 250 de persoane au fost reţinute, vineri dimineaţă, în cadrul operaţiunilor antiteroriste declanşate de poliţia turcă, relatează Mediafax.

Citește și: Raidurile aeriene din Turcia: Forțele de ordine au CAPTURAT peste 250 de persoane

————

Turcia a trimis avioane de vânătoare şi tancuri la graniţa cu Siria, după un atac comis, joi, de combatanţi ai grupării Stat Islamic, soldat cu moartea unui militar turc şi rănirea altor doi, informează Mediafax.

Un post de frontieră din provincia Kilis a fost atacat joi de pe teritoriul sirian aflat sub controlul grupării Stat Islamic. Un soldat turc a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi în urma atacului.

Citește și: Doi poliţişti au murit într-un ATAC armat în Turcia

“Soldaţii turci au răspuns focurilor de armă trase din partea siriană a frontierei, din regiunea unde se află militanţii Statului Islamic”, a declarat un oficial, citat de Deutsche Welle.

Ulterior, autorităţile turce au trimis în zonă avioane de vânătoare F-16, tancuri şi vehicule blindate.

Ofensiva a avut loc după o intensificare a violenţelor la graniţa turco-siriană săptămâna aceasta, care a început după un atac sinucigaş cu bombă comis luni în oraşul Suruc din sudul Turciei, soldat cu 32 de morţi şi peste 100 de răniţi.

Citește și: Atentatul din Turcia: Autorul atacului soldat cu moartea a peste 30 de persoane ar face parte din Statul Islamic

Autorităţile au identificat un cetăţean turc de 20 de ani care avea legături cu gruparea Stat Islamic, pe care îl suspectează de comiterea atentatului, după ce cartea sa de identitate a fost găsită la locul atacului.

Autorităţile turce au arestat în ultimele şase luni peste 500 de persoane suspectate de cooperare cu gruparea SI, în condiţiile în care Turcia a fost acuzată că nu depune suficiente eforturi pentru a controla graniţa cu Siria.

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă