17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAtac terorist la Nisa. Lucian Mîndruță: Un copil român, descoperit într-un spital...

Atac terorist la Nisa. Lucian Mîndruță: Un copil român, descoperit într-un spital francez, în stare gravă

Un copil român ar fi internat în spitalul Laval, din Nisa, ca urmare a atacului terorist care a avut loc, joi seara, în orașul francez, după ce un bărbat a intrat cu camionul, în mod voit, în mulțimea adunată să vadă un foc de artificii, cu ocazia Zilei Naționale a Franței, susține jurnalistul Lucian Mîndruță, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, copilul ar fi în comă, iar părinții săi sunt dispăruți.

Citește și: FOTO + VIDEO. Atacul de la Nisa, REVENDICAT de gruparea SI

„O veste tristă din Franța, pe care o discut în privat cu o prietenă: a găsit un copil român în comă în spitalul Laval, de la Nisa. Părinții sunt dispăruți. N-au căutat copilul. Bunica lui și un unchi sunt în drum spre Franța. Presupunerile sunt cele mai negre. Încă mai sunt răniți și cadavre neidentificate acolo”, a scris jurnalistul, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, zilele trecute, că două persoane au fost rănite în atacul terorist. Vineri, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au precizat că nu au fost identificaţi cetăţeni români printre persoanele decedate în atacul de la Nisa, dar operaţiunile de identificare nu s-au finalizat. 

Reprezentanţii Consulatului General al României la Marsilia au vizitat toate cele patru spitale din Nisa şi spitalul din localitatea Frejus, care au primit în urgenţă cetăţenii răniţi în urma atacului.

Citește și: Primele imagini ale atacatorului de la Nisa! Noi DETALII ŞOCANTE despre masacru, dezvăluite de Parchetul antiterorist francez

 „În urma întâlnirilor avute cu reprezentanţii spitalelor, nu au fost identificaţi cetăţeni români printre persoanele rănite, cu excepţia celor doi cetăţeni români internaţi, despre care MAE a informat anterior. Şeful oficiului consular român de la Marsilia s-a deplasat la Centrul pentru situaţii de urgenţă din Nisa, unitate care gestionează inclusiv situaţia decedaţilor, şi la Centrul de primire şi consiliere a familiilor. Reprezentanţii celor două instituţii au comunicat că, până în prezent, nu au fost identificaţi cetăţeni români printre decedaţi. Precizăm, însă, că operaţiunile de identificare a tuturor persoanelor decedate nu s-au finalizat”, se arată în comunicatul MAE. 

Citește și: FOTO+VIDEO. ATENTAT la Nisa, de Ziua Națională a Franței, cu 84 de morți. Autorul atacului, IDENTIFICAT

Sursa citată menţionează că Ambasada României la Paris menţine legătura permanentă cu celula de criză instituită la nivel interministerial în capitala Franţei, inclusiv cu celula de criză activată la nivelul Departamentului Alpes Maritimes, condusă de ministrul de interne francez. „Ministerul român al Afacerilor Externe, prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate, (activ 24h/ 24h), preia apeluri telefonice din partea unor cetăţeni români aflaţi la Nisa şi din partea rudelor acestora şi acordă asistenţa consulară de specialitate, prin efectuarea tuturor demersurilor necesare în acest sens”, adaugă MAE. 

84 de persoane au murit, între care 10 copii și adolescenți, iar 202 persoane sunt internate în spital, dintre care 52 sunt în stare critică, iar 25 sunt conectate la aparate, după ce un șofer a intrat cu camionul în mulțimea adunată la Nisa, pentru a admira un foc de artificii, de Ziua Națională a Franței.

Citește și: FOTO. Atacul terorist de la Nisa. Cine sunt cei doi români răniţi

Atacul comis de un tunisian cu rezidență în Franța a fost revendicat, sâmbătă dimineața, de gruparea Stat Islamic, potrivit agenției Amaq, legată de gruparea jihadistă. 

„Unul dintre soldaţii Statului Islamic a executat operaţiunea (…) ca răspuns la apelurile de a ataca cetăţenii din ţările membre ale coaliţiei internaţionale care luptă contra SI” în Irak şi Siria, a arătat Amaq, care citează o sursă de securitate. 

Pe 21 mai, purtătorul de cuvânt al SI, Mohamed al Adnani, a îndemnat adepţii grupării să comită mai multe atentate în Occident, în special în Europa şi Statele Unite, cu prilejul lunii sfinte a ramadanului, care a început pe 6 iunie şi s-a încheiat pe 5 iulie. 

Într-un mesaj încărcat de ură, a cărui veridicitate nu a putut fi confirmată, cu o durată de 31 de minute şi difuzată pe reţelele sociale, Al Adnani le-a transmis simpatizanţilor că orice atac, oricât de mic, dar executat acasă la inamic, este mai bun decât unul mare comis în teritoriile controlate. 

Citește și: MAE: nu au fost identificaţi cetăţeni români printre persoanele decedate în atacul de la Nisa

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă