18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAtacul terorist de pe Aeroportul din Florida. Un supraviețuitor povestește cum laptopul...

Atacul terorist de pe Aeroportul din Florida. Un supraviețuitor povestește cum laptopul său l-a scăpat de la moarte | FOTO + VIDEO

Un supraviețuitor al atacului de pe aeroportul Fort Lauderdale din statul american Florida mărturisește că a supraviețuit împușcăturii atacatorului, datorită laptopului pe care îl avea în ghiozdan, informează Huffington Post.

Steve Frappier, în vârstă de 37 de ani, se afla în aeroport când cineva a strigat: „Are o armă, aruncați-vă la pământ”, ceea ce au și făcut. El a povestit, pentru CNN, că a privit cum atacatorul trăgea în oameni cu calm, printre care și într-un bărbat care se afla la doar trei metri de el, care a fost împușcat în cap.

„În tot acest timp, nu a scos niciun cuvânt. Era calm, detașat și stăpân pe sine”, a declarat Frappier despre atacatorul identificat drept Esteban Santiago.

La scurt după aceea, atactorul de 26 de ani s-a îndreptat spre Steve Frappier, care stătea cu fața la pământ, precum „o țestoasă”, având în spate ghiozdanul, potrivit CCN. La un moment dat, bărbatul a auzit o pocnitură și a simțit că l-a lovit ceva în spate. 

Bărbatul a declarat pentru Miami Herald că a crezut că a fost lovit de vreun bagaj. Mai târziu, când poliția l-a arestat pe atacatori, Steve Frappier a mers la baie, unde a descoperit că un glonț a pătruns prin ghiozdanul său și s-a oprit într-un colț al laptopului pe care îl avea înăuntru. A predat ghiozdanul agenților FBI, care au descoperit că dispozitivul fusese lovit de un glonț de nouă milimetri. Totodată, anchetatorii i-au mai spus că laptopul i-a salvat viața. 

 „Modul în care a ricoșat când a intrat în ghiozdan (n.r – mi-a salvat viața). Altfel, glonțul ar fi ajuns în spate”, a spus el, precizând că dacă nu ar fi purtat ghiozdanul „probabil că ar fi fost împușcat între umeri”.

Un caz similar s-a petrecut în Istanbul, când un bărbat a scăpat de moarte, după ce un atacator a deschis focul de armă într-un club. Bărbatul a fost salvat de telefonul mobil pe care îl avea în buzunar.


 Citește și: Un american a păcălit moartea, la Istanbul, în noaptea de Revelion. Telefonul mobil l-a salvat de gloanțele ucigașe | FOTO + VIDEO

Un om de afaceri din statul american Delaware a scăpat de moarte, în noaptea de Anul Nou, când un bărbat înarmat a deschis focul într-un club din Istanbul, făcând 39 de morți. Jacob Raak, în vârstă de 35 de ani, a fost salvat de telefonul său mobil, pe care îl avea în buzunar.


Un bărbat de 26 de ani a deschis focul, vineri, în aeropotul Fort Lauderdale din Florida, cauzând moartea a cinci persoane și rănirea altor opt. Un oficial al forțelor de securitate a declarat, pentru The New York Times, că Santiago se dusese, în luna noimbrie, într-un birou FBI din orașul în care locuia, susținând că aude voci care îl îndeamnă să comită acte de violență și că o agenție de informații a Statelor Unite i-ar controla mintea.


 Citește și: VIDEO: O înregistrare cu atacatorul din Florida a apărut pe Internet. Momentul tragic în care bărbatul trage fără milă în oameni

Camerele de securitate de la aeroportul din Fort Lauderdale (Florida) au surprins momentele în care suspectul scoate un pistol pe care îl avea asupra sa și începe să tragă asupra unor pasageri din apropiere.


 Citește și: Autorul atacului armat din Florida şi-a recunoscut faptele. Suspectul, care a ucis cinci persoane, urmează să compară, luni, în instanţă

Autorul atacului armat de la Fort Lauderdale, din Florida, a mărturisit că a planificat atacul, arată documente depuse în intanţă de procurorii federali însărcinaţi cu dosarul.

 


Citește și: FOTO. Atacatorul de la aeroportul din Florida care a ucis cinci oameni a fost arestat. El este un tânăr american de origine hispanică. Autoritățile evită să-l declare drept terorist

Autorităţile din SUA au anunţat că tânărul hispanic Esteban Santiago este atacatorul înarmat care a ucis, vineri, cinci persoane şi a rănit alte opt în aeroportul Lauderdale-Hollywood, situat la aproximativ 34 de kilometri de orașul Miami.


 Citește și: VIDEO. Atac armat pe un aeroport din Florida. Cel puțin cinci morți și nouă răniți

Cel puţin cinci persoane au fost ucise, iar multe altele sunt rănite după incidentul armat produs vineri în incinta Aeroportului Fort Lauderdale din statul american Florida.


 

 

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă