12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAtacuri Bruxelles. Primele mărturii ale belgienilor îngroziţi

Atacuri Bruxelles. Primele mărturii ale belgienilor îngroziţi

Belgienii au fost îngroziţi de atacurile teroriste. Iată mărturiile unor oameni care s-au aflat foarte aproape de exploziile de la aeroport sau de la metrou.

Citește și: Atentate Bruxelles. Primele reacţii ale belgienilor despre explozii

„Am simţit cum se mişcă imobilul. Era mult praf şi fum… M-am îndreptat spre locul exploziei şi am văzut oamenii ieşind din aeroport ameţiţi şi şocaţi”, spune reporterul Sky News Alex Rossi.

El a intervievat mai mulţi supravieţuitori ai exploziei de la aeroportul din Bruxelles.

„Mi-am dat seama că a fost o explozie pentru că am mai fost în apropierea unor explozii şi altă dată”, spune un american aflat la aeroport.

„Am simţit explozia, un fior mi-a trecut prin corp şi ne-am uitat unii la alţii şi am spus – hai să ieşim pe aici.”

„Nu mai exista decât instinctul de a pleca de acolo. Apoi am văzut oameni fugind, plângând, venind spre noi. Atunci am ştiut că mergem în direcţia corect.”

Citește și: FOTO + VIDEO LIVE: Trei explozii la Bruxelles – la aeroport și la metrou. Bilanț provizoriu: 28 de morți

„A fost groaznic. Tavanul s-a prăbuşit, a povestit un pasager care a aterizat de la Geneva cu 10 minute înainte de explozie. Era sânge peste tot, oameni rănişi, bagaje aruncate. Mergeam în derivă. Era o scenă de război.”

Un alt pasager, care se pregătea să plece spre Atlanta şi-şi petrecea timpul rămas prin magazine, s-a aflat la doar 45 de metri de explozie. „Oamenii plângeau, ţipau. A fost o experienţă oribilă”, a declarat el pentru Associated Press.

Un angajat al Swissport povesteşte că era la 20 de metri de explozie şi a sărit într-un jgheab pentru bagaje „pentru a fi în siguranţă”. El a spus că prima explozie s-a produs lângă o tejghea la care călătorii plăteau bagajele care depăşeau greutatea admisă, în timp ce a doua explozie a fost aproape de cafeneaua Starbucks.

 

După explozia de la staţia de metrou Maalbeek, un bărbat de 32 de ani care-şi ştergea sângele de pe faţă, a spus: „Metroul pleca din staţie când s-a auzit o bubuitură foarte puternică. Era panică peste tot. Erau foarte mulţi oameni în metrou.”

Un al bărbat, care se afla în staţia următoare, Arts Loi, a declarat: „Coboram din metrou şi am auzit o bufnitură înfundat, iar din tavan a început să cadă o mulţime de moloz.”

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă