17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialAtentatatele din Paris: O nouă reținere, la Bruxelles. Presa speculase că este...

Atentatatele din Paris: O nouă reținere, la Bruxelles. Presa speculase că este vorba despre cel de-al optulea atentator

UPDATE 13.20: Jurnaliștii olandezi dezmint informația conform căreia ar fi fost prins cel de-al optulea terorist. 

UPDATE 13.10: Poliția federală l-ar fi capturat pe fratele lui Ibrahim Abdeslam, Abdeslam Salah, transmite televiziunea belgiană RTBF, citând o informație a unui jurnalist Euronews, care a surprins, pe Twitter, momentul în care un suspect a fost prins de polițiști. 

Citește și:  Planificatorul atentatelor din Paris, IDENTIFICAT. Ce informații se cunosc despre terorist

UPDATE 12.40O operațiune a poliției este în curs de desfășurare, în cartierul Molenbeek din Bruxelles, fiind vizați autorii atentatelor de la Paris, informează luni media locală, preluată de DPA și AFP, conform Agerpres.

Forțele speciale ale poliției folosesc portavoci pentru a le cere locatarilor să-și tragă draperiile de la geamuri și să-și arate mâinile și au somat o persoană dintr-o clădire pe strada Delaunoy să iasă afară, relatează RTBF.

Jurnaliști din zonă au relatat că au auzit zgomote de detonare. Ulterior poliția a confirmat că a utilizat gaze lacrimogene.

O persoană cu cagulă a fost reținută, relatează La Derniere Heure. Potrivit unor informații citate de Le Soir, un individ a fost reținut în jurul orei locale 11.00 pe strada Ransfort.

 

UPDATE 12.20: Cel puţin 12 persoane au fost reținute, după ce autoritățile au efectuat aproximativ 150 de percheziţii, în cursul nopții duminică spre luni, în mai multe orașe din Franţa, informează Mediafax.

—–

UPDATE 12.05: Un al patrulea suspect în atentatele de la Paris a fost identificat. Este vorba de un bărbat născut la Paris, în 1987. 

—–

UPDATE: Poliţia franceză a dat publicităţii, duminică, imaginea unui belgian considerat periculos, Salah Abdeslam, care ar putea fi implicat în atentatele de vineri din Paris. Alți doi atentatori sinucigași au fost identificați, luni, dintre care unul este născut în Siria, informează Agerpres.

—–

Un suspect-cheie căutat de poliţia franceză este Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, un belgian care ar fi fost implicat în atentate, alături de doi fraţi, dintre care unul a fost arestat, iar celălalt a murit într-un atac de pe bulevardul Voltaire, în apropiere de sala de concerte Bataclan, relatează BBC News Online, citat de Mediafax

Salah Abdeslam ar fi închiriat autoturismul Volkswagen Polo care a fost folosit de atacatori şi ulterior găsit lângă Bataclan, unde 89 de persoane au fost ucise.

El a fost oprit sâmbătă de poliţie, alături de alţi doi bărbaţi, într-un vehicul din apropierea frontierei belgiene, dar a fost lăsat să plece după interogare şi verificarea documentelor.

Citește și: De ce a fost Franța ținta atentatului ISIS?

Poliţia a dat publicităţii fotografia sa, făcând apel la informaţii, dar avertizând în acelaşi timp populaţia să nu intre în contact cu el, întrucât este foarte periculos.

Unul dintre fraţii săi, Brahim Abdeslam, în vârstă de 31 de ani, este unul dintre atacatorii sinucigaşi de vineri noaptea, el fiind autorul unui atentat din faţa unui bar situat pe bulevardul Voltaire, din apropiere de Bataclan.

Cel de-a treilea frate, Mohammed, a fost arestat în cartierul Molenbeek din Bruxelles, în timp ce se întorcea de la Paris. Poliţia belgiană a precizat că a efectuat în total şapte arestări.

Unul dintre cei trei atacatori care au murit în Stade de France după ce şi-au detonat centurile explozive a fost identificat drept Bilal Hadfi, în vârstă de aproximativ 20 de ani, care locuia tot în Belgia.

Citește și: Atentatele din Paris: Bilanţul victimelor a ajuns la 132 de morţi

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că atacurile de la Paris au fost pregătite de “un grup de indivizi din Belgia”, care au “avut complici în Franţa”.

Premierul belgian Charles Michel a declarat că autorităţile vor face verificări la Molenbeek, cartier cunoscut ca un adăpost pentru jihadişti. “Am observat că aproape întotdeauna există o legătură cu Molenbeek, că este o problemă uriaşă acolo”, a subliniat el.

În urma celor șase atentate de vineri seara, din Paris, 132 de persoane și-au pierdut viața, iar alte aproximativ 400 au fost rănite.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO. La 52 de ani, Monica Anghel a devenit instructor de fitness. “Am făcut pentru mine”

La vârsta de 52 de ani, Monica Anghel a uimit pe toată lumea cu noua sa siluetă, generând speculații că ar fi suferit o...

Doliu în teatru. A murit marele actor Costel Constantin

Marele actor Costel Constantin a murit la vârsta de 81 de ani. Maestrul nu era cunoscut cu probleme de sănătate. Actorul s-a născut la Galați,...

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă