15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialBărbatul care a atacat o școală suedeză, simpatizant al extremei drepte

Bărbatul care a atacat o școală suedeză, simpatizant al extremei drepte

Autorul atacului criminal comis cu o sabie, joi, într-o școală suedeză frecventată de copii ai imigranților era simpatizant al mișcărilor radicale de extremă-dreaptă, potrivit mass-media suedeze, citată de Agerpres. 

Înarmat cu o sabie și un cuțit, bărbatul a ucis un profesor și un elev, rănind de asemenea un profesor și un elev care se aflau joi seară între viață și moarte. El a decedat la spital după ce a fost rănit prin împușcare de un polițist în această școală dintr-un cartier popular din Trollhätten (sud-vest), amintește AFP.

Citește și: Suedia: Bărbat mascat, ÎMPUȘCAT de polițiști, în urma unui atac cu o sabie la o şcoală

Mass-media au început să facă un portret al unui tânăr violent ostil islamului și imigrației, fascinat de filmele de război și romanele lui Stephen King.

În vârsta de 21 de ani, criminalul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a postat pe contul său de YouTube filme despre Hitler și nazism, în timp ce poliția “examinează” dacă atacul a fost “motivat politic”, afirmă revista Expo care studiază micile grupuri de extremă-dreaptă.

Pe contul său de Facebook, el a postat săptămâna trecută un apel al Democraților din Suedia, partid de extremă-dreaptă reprezentat în parlament, pentru desfășurarea unui referendum privind imigrația.

Suedia este una dintre țările Uniunii Europene care primește cel mai mare număr de refugiați. Ea se așteaptă să primească în acest an până la 190.000 de cereri de azil, amintește France Presse.

 

Cele mai citite

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă