16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialBărbatul care a atacat o școală suedeză, simpatizant al extremei drepte

Bărbatul care a atacat o școală suedeză, simpatizant al extremei drepte

Autorul atacului criminal comis cu o sabie, joi, într-o școală suedeză frecventată de copii ai imigranților era simpatizant al mișcărilor radicale de extremă-dreaptă, potrivit mass-media suedeze, citată de Agerpres. 

Înarmat cu o sabie și un cuțit, bărbatul a ucis un profesor și un elev, rănind de asemenea un profesor și un elev care se aflau joi seară între viață și moarte. El a decedat la spital după ce a fost rănit prin împușcare de un polițist în această școală dintr-un cartier popular din Trollhätten (sud-vest), amintește AFP.

Citește și: Suedia: Bărbat mascat, ÎMPUȘCAT de polițiști, în urma unui atac cu o sabie la o şcoală

Mass-media au început să facă un portret al unui tânăr violent ostil islamului și imigrației, fascinat de filmele de război și romanele lui Stephen King.

În vârsta de 21 de ani, criminalul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a postat pe contul său de YouTube filme despre Hitler și nazism, în timp ce poliția “examinează” dacă atacul a fost “motivat politic”, afirmă revista Expo care studiază micile grupuri de extremă-dreaptă.

Pe contul său de Facebook, el a postat săptămâna trecută un apel al Democraților din Suedia, partid de extremă-dreaptă reprezentat în parlament, pentru desfășurarea unui referendum privind imigrația.

Suedia este una dintre țările Uniunii Europene care primește cel mai mare număr de refugiați. Ea se așteaptă să primească în acest an până la 190.000 de cereri de azil, amintește France Presse.

 

Cele mai citite

Rusia susține că România are instructori militari în Ucraina. Președintele Iohannis negase că trimite combatanți, însă militarii pot fi și necombatanți

Rusia susține că mai multe țări membre NATO, printre care România, Polonia și Estonia, au deja "unități speciale" și instructori militari în Ucraina care...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

VIDEO. Ciolacu spune că va discuta cu Boloș despre salariul minim

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că urmează să aibă o discuţie cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloș, despre creşterea la 300 de lei a sumei...
Ultima oră
Pe aceeași temă