18.9 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialBashar al-Assad: Rusia a salvat Siria de un scenariu tragic

Bashar al-Assad: Rusia a salvat Siria de un scenariu tragic

Președintele sirian Bashar al-Assad, aflat marți seara într-o vizită la Moscova, i-a mulțumit omologului său rus, Vladimir Putin, pentru ‘ajutorul’ său în conflictul sirian și a declarat că, fără intervenția militară rusă în Siria, terorismul ar fi continuat să câștige teren în regiune, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres. 

În timpul întrevederii, Vladimir Putin a afirmat că Rusia este pregătită să contribuie la găsirea unei soluții politice în Siria și va colabora strâns cu alte state puternice ale lumii care susțin o rezolvare pașnică a conflictului sirian.

Citeşte şi: Bashar al-Assad, vizită neanunţată în Rusia. Despre ce a discutat cu Putin

‘Aș vrea să exprim imensa recunoștință întregii conduceri a Federației Ruse și poporului rus pentru ajutorul pe care îl acordă Siriei. Mulțumim pentru sprijinul față de unitatea și independența Siriei. Pașii politici făcuți de Federația Rusă de la începutul crizei nu au permis ca evenimentele din Siria să urmeze un scenariu tragic’, a spus Al-Assad, potrivit transcriptului întâlnirii sale cu președintele rus.

Șeful statului rus a afirmat, la rândul său, că evoluțiile pozitive de pe frontul din Siria vor oferi baza pentru o soluție politică durabilă, cu implicarea tuturor forțelor politice și grupurilor etnice și religioase.

‘Suntem gata să ne aducem contribuția nu numai la desfășurarea acțiunilor militare în combaterea terorismului, dar și în timpul procesului politic. Acest lucru, desigur, se va întâmpla în strânsă legătură cu alte puteri mondiale și cu țări din regiune care sunt interesate de o soluționare pașnică a conflictului’, a afirmat Vladimir Putin, conform transcriptului întâlnirii cu liderul sirian.

Moscova susține că operațiunile sale în Siria vizează grupările teroriste, în special gruparea Statul Islamic. Însă SUA, care conduc coaliția internațională ce efectuează de un an lovituri aeriene împotriva grupării jihadiste din Siria, acuză Rusia că intevenția sa are de fapt ca scop salvarea regimului de la Damasc, condus de aliatul său, președintele Bashar al-Assad.

Cele mai citite

MAE informează că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a anunțat, sâmbătă, că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie, potrivit gandul.ro. MAE informează...

Consiliul Concurenței dorește o liberalizare a pieței de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe de o parte, întărirea reglementării pe zona de transport alternativ, iar pe...

Colegiul Medicilor se contrazice cu Rafila în privința poliței de asigurare

Colegiul Medicilor a transmis, sâmbătă, o reacție la declarațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privind noua lege a malpraxisului, conform g4media.ro. Ministrul Rafila a declarat vineri...
Ultima oră
Pe aceeași temă