18.5 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialCod roşu de poluare în Beijing, pentru prima dată în istorie

Cod roşu de poluare în Beijing, pentru prima dată în istorie

Cel mai ridicat nivel de alertă de poluare atmosferică, codul roşu, a fost instituit, luni, în Beijing, pentru prima dată, informează Agerpres.

Oficialităţile din capitala Chinei au avertizat că poluarea va atinge niveluri foarte ridicate în intervalul de timp de marți până joi.

China se luptă să reducă poluarea atmosferică de notorietate de la Beijing de mai multă vreme, însă rezultatele nu sunt mulțumitoare. Un prim obiectiv este legat de reducerea densității particulelor PM2,5, particule dăunătoare cu diametrul mai mic de 2,5 microni, aflate în suspensie în atmosferă.

Citeşte şi: Activităţile în aer liber ale şcolilor din Beijing, suspendate din cauza poluării

În urmă cu o săptămână, la Beijing, nivelul din aer al particulelor PM2,5 a atins valoarea de 650 micrograme pe metru cub. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), nivelul maxim dincolo de care aceste particule ajung să pună în pericol sănătatea este de 25 micrograme pe metru cub de aer.

Citeşte şi: COP21: Încălzirea globală de 2 grade Celsius costă 100 de miliarde de dolari pe an

 

Cele mai citite

Parlamentul Georgiei a aprobat legea împotriva “influenței străine”, în ciuda protestelor de pe străzi

Parlamentul din Georgia a aprobat legea menită să sancționeze "influența străină", în ciuda protestelor de pe străzi și a avertismentelor că proiectul de lege...

Raport BNR. Rata inflației va mai scădea în 2024, dar rămâne peste nivelul Uniunii Europene

Rata anuală a inflației IPC (indicele prețurilor de consum) se va menține pe o traiectorie descendentă pe cvasitotalitatea intervalului proiecției, însă ritmul dezinflației este...
Ultima oră
Pe aceeași temă