13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBREXIT. Jonathan Hill, comisarul european pentru servicii financiare, și-a dat demisia. PE...

BREXIT. Jonathan Hill, comisarul european pentru servicii financiare, și-a dat demisia. PE îi cere lui Juncker redistribuirea imediată a portofoliului

Comisarul european pentru servicii financiare, stabilitate financiară şi pieţe de capital, britanicul Jonathan Hill, şi-a dat demisia sâmbătă, informează Agerpres.

UPDATE.Parlamentul European cere, potrivit unui draft de rezoluţie, declanşarea de urgenţă a procedurii de retragere a Marii Britanii din UE şi redistribuirea imediată a portofoliului de comisar european pentru politici financiare deţinut până acum de britanici, informează Mediafax.

Citește și: BREXIT. Parlamentul European îi cere lui Juncker redistribuirea imediată a portofoliului deţinut de Hill

—–

Comisarul a precizat în demisia sa că nu i se pare corect să continue ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

“Am venit la Bruxelles ca cineva care a făcut campanie împotriva aderării Marii Britanii la euro şi care era sceptic în privinţa Europei. Voi pleca fiind convins că, în pofida frustrărilor, faptul că făceam parte (din UE – n.r.) era bine pentru locul nostru în lume şi pentru economia noastră. Dar ceea ce a fost făcut nu poate fi desfăcut, iar acum trebuie să începem să facem noua noastră relaţie cu Europa să funcţioneze cât mai bine posibil”, a subliniat el, potrivit News.ro.

“Dat fiind că ne îndreptăm spre o nouă etapă, nu cred că este corect să continui să fiu comisar european ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. În conformitate cu ce am discutat cu preşedintele Comisiei Europene acum câteva săptămâni, i-am transmis că mă retrag”, a declarat sâmbătă Jonathan Hill, comisarul UE pentru Stabilitate Financiară, Servicii Financiare şi Uniunea Pieţelor de Capital.

Citește și: BREXIT. Cum va fi afectată poziția Marii Britanii în lume, după ieșirea din UE

“La fel ca majoritatea oamenilor din Marea Britanie, sunt, evident, foarte dezamăgit de rezultatul referendumului. Am dorit un alt rezultat şi am sperat că Marea Britanie va opta să joace un rol de promovare a unei Europe cu perspective, flexibilă, competitivă şi cu o piaţa comercială liberă. Însă cetăţenii britanici au luat altă decizie”, a adăugat Hill, potrivit Mediafax.

Majoritatea cetăţenilor britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană. În acest context, şi premierul David Cameron a luat decizia de a demisiona.

 

 

 

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă