16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialBulgaria a blocat un nou transport aerian din RUSIA către SIRIA

Bulgaria a blocat un nou transport aerian din RUSIA către SIRIA

Bulgaria a refuzat să acorde drept de survol pentru încă un avion de transport al Rusiei, care urma să aterizeze în Siria.

Avionul urma să survoleze Bulgaria la data de 16 octombrie, precizează agenţia bulgară Novinite. Cererea de survol nu a fost acceptată întrucât ea a fost trimisă Bulgariei cu numai două zile înainte de data zborului.

Normele internaţionale prevăd că asemenea solicitări se fac cu cel puţin cinci zile înainte, a precizat Betina Zhoteva, putătorea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Sofia.

Conform solicitării părţii ruse, avionul transporta spre Siria ajutoare umanitare.

Pe de altă parte, potrivit agenţiei ruse TASS, aeronava a ajuns, totuşi, la destinaţie.

“Zborul special al Ministerului Situaţiilor de Urgenţă a ajuns cu succes la Latakia, folosind o rută alternativă”, a declarat un purtător de cuvânt de la Moscova.

După cum se ştie, Latakia este principala bază folosită de aeronavele ruseşti în Siria.

Citeşte şi: FOTO. Flota RUSĂ din Marea Caspică, subevaluată de Occident, loveşte în SIRIA

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Medicii din Iași au transplantat organe prelevate de la un donator din Bulgaria

Medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria, pe baza protocolului de colaborare în domeniu...

Accident rutier pe DN19A, în Satu Mare. Patru persoane au ajuns la spital

Patru persoane, doi copii şi doi adulţi, au fost transportate la spital în urma unui accident rutier produs joi pe DN 19A, în zona...
Ultima oră
Pe aceeași temă