14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCelulă de CRIZĂ la MAE. 15 români au fost REPATRIAȚI de la...

Celulă de CRIZĂ la MAE. 15 români au fost REPATRIAȚI de la Sharm El Sheikh

15 turiști din România, aflați în stațiunea Sharm El Sheikh din Egipt, au fost repatriați și au ajuns în siguranță pe aeroportul București Otopeni.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, cei 15 cetăţeni români au fost aduși pe cale aeriană în România, via Amman (Iordania), respectiv Istanbul (Turcia).

Celula de criză activată de ministrul afacerilor externe, prin intermediul Ambasadei României la Cairo, a continuat acordarea de asistenţă şi protecţie consulară în procesul de repatriere a turiştilor români, asistându-i în cadrul procedurilor şi formalităţilor specifice. Misiunea diplomatică română a menţinut legătura permanentă cu grupul cetăţenilor români şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Egipt-Amman-Istanbul-Bucureşti, asigurându-se că aceasta se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

Citește și:  Anchetatorii sunt 90 la sută siguri că în avionul RUSESC prăbuşit în Egipt a explodat o BOMBĂ

După cum se știe, sâmbătă, 7 noiembrie, au fost repatriaţi alți 140 de cetăţeni români care se aflau în staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada din Egipt. Astfel, până în acest moment, au fost repatriaţi în total 155 de cetăţeni români aflaţi în scop turistic în Egipt.

La nivelul misiunii diplomatice române din Cairo nu mai există, deocamdată, solicitări de asistenţă în vederea repatrierii din partea altor cetăţeni români.

Citește și:  Londra vrea să aducă acasă turiştii britanici de la Sharm el-Sheikh

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Concurentul chinez al Tesla a lansat un model nou mai ieftin decât cel american

Compania chineză de maşini electrice Nio a dezvăluit prima sa maşină la preţ redus, Onvo. Maşina are ca rival modelul Y de la Tesla....

O femeie de 34 de ani i-a furat banii bătrânei pe care o îngrijea de pe cardul acesteia

O femeie în vârstă de 34 ani din Oradea, care fusese angajată ca menajeră în locuinţa unei pensionare din municipiu, a ajuns în anchetă...

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă