10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCharlie Hebdo rămâne fără caricaturistul emblematic. Care este motivul

Charlie Hebdo rămâne fără caricaturistul emblematic. Care este motivul

Caricaturistul emblematic al Charlie Hebdo, Luz, a anunţat că va pleca de la ziarul satiric francez din lipsă de “inspirație”,  într-un interviu difuzat luni de site-ul cotidianului Liberation, relatează Agerpres

“Este o alegere foarte personală. Dacă plec, este pentru că îmi este dificil să lucrez asupra actualității. Mulți oameni mă împing să continui, dar uită că grija principală este inspirația“, a spus autorul primei pagini controversate în care a fost reprezentat profetul Mahomed după atentatul de la 7 ianuarie de la redacția săptămânalului.

Citeşte şi: Charlie Hebdo, în raportul teroriştilor Al-Qaeda

Această “reflecție asupra datei de plecare durează de mult”, dar caricaturistul explică că după atac el a continuat din solidaritate “pentru a nu lăsa baltă pe nimeni”.

“Însă la un moment dat este o povară prea grea”, a mai afirmat Luz.

Citeşte şi: Ce conține noul număr al revistei Charlie Hebdo

După plecarea de la Charlie Hebdo, el a mărturisit că vrea să scrie cărți, să ia o pauză și să citească Biblia. “Nu, glumesc!”, a adăugat el însă imediat.

“În câteva luni nu voi mai fi Charlie Hebdo, dar voi fi mereu Charlie”, a spus Luz, devenit caricaturistul vedetă al publicației satirice. El dă asigurări că decizia sa nu are nimic de a face cu diviziunile interne cu care se confruntă ziarul în ultimele săptămâni.

În aprilie, 15 salariați, printre care și Luz, din cei circa 20 câți are publicația în total, au solicitat un statut de “salariați acționari cu părți egale”, contestând utilizarea donațiilor primite după atacul din ianuarie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă