12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialConflictul între autoritățile turce și kurzi continuă: Alte două persoane au fost...

Conflictul între autoritățile turce și kurzi continuă: Alte două persoane au fost ucise

Două persoane, dintre care un poliţist turc, au fost ucise în sud-estul Turciei într-un alt atac atribuit rebelilor kurzi, relatează Mediafax.

Potrivit autorităţilor turce, un poliţist şi un civil au fost ucişi în sud-estul Turciei miercuri seară. Incidentul a avut loc în apropierea oraşului Cinar, în sud-estul Anatoliei unde locuieşte o majoritate kurdă.

Citește și: Decizie RADICALĂ în Turcia: Ce hotărâre a luat Erdogan, ca urmare a atacurilor din partea kurzilor

Mai mulţi bărbaţi necunoscuţi, care se aflau într-o maşină, au deschis focul asupra unui poliţist turc care asistase la un salon de ceai în apropierea oraşului Cinar. O altă persoană care se afla în proximitatea atacului a fost împuşcată mortal. Cei doi au fost transportaţi la spital, dar au decedat în cursul nopţii de miercuri spre joi. De asemenea, o altă persoană a fost rănită în timpul atacului.

Conform agenţiilor de presă turce Anadolu şi Dogan, atacul este atribuit de autorităţi organizaţiei separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Tot joi, un presupus membru al PKK a fost ucis de forţele de ordine turce într-un atac comis asupra unei secţii de poliţie din oraşul Cizre, în apropierea de frontiera Turciei cu Siria.

Duminică, doi militari turci au murit, iar alţi patru au fost răniţi, într-un atac cu bombă produs în sud-estul Turciei, în contextul în care insurgenţii kurzi au semnalat încetarea armistiţiului din cauza raidurilor aeriene turce. Atentatul, soldat cu moartea a doi militari şi rănirea altor patru, intervine la 24 de ore după ce aviaţia militară turcă a atacat poziţii militare kurde din nordul Irakului, încălcând practic armistiţiul cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Atentatul nu a fost revendicat, dar insurgenţii PKK au avertizat sâmbătă că vor înceta armistiţiul, care dura de doi ani, după raidurile aeriene turce.

De asemenea, pe 22 iulie, doi poliţişti turci au fost găsiţi decedaţi în oraşul Ceylanpinar, aflat la frontiera cu Siria, atacul fiind revedicat ulterior de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Citește și: Cel mai DUR atac al Turciei asupra kurzilor, de la începutul actualei campanii

Tot în sud-estul Turciei, în oraşul Suruc, aflat la frontiera cu Siria, a avut loc un atentat comis de organizaţia teroristă Stat Islamic pe 20 iunie, atac soldat cu moartea a 32 de activişti prokurzi.

 

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă